U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno oblačno i veoma hladno vrijeme, u većini predjela sa mjestimičnim slabim snijegom, na jugu slabom kišom.

Јutro će biti oblačno i veoma hladno, sa slabim snijegom, koji će padati i tokom dana, a u Hercegovini kiša, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske.

Prema večeri i u noći na utorak, očekuje se prestanak padavina u većni predjela.

Sutra će vjetar biti slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Јutarnja temperatura od minus osam do minus tri, na jugu do minus jedan, a u višim predjelima do minus 12, a maksimalna dnevna minus četiri do nula, na jugu do šest, a u višim predjelima minus sedam.

u Republici Srpskoj i FBiH danas preovladava sunčano vrijeme, a jedino ostaje promjenljivo do pretežno oblačno u planinskom pojasu.

Temperatura u 13.00 časova: Čemerno minus šest, Han Pijesak minus pet, Kalinovik, Sokolac minus četiri, Mrakovica, Ivan Sedlo minus tri, Gacko minus dva, Krupa na Uni, Nevesinje, Novi Grad, Livno, Sanski Most, Sarajevo minus jedan, Bijeljina, Rudo, Srebrenica nula, Foča, Mrkonjić Grad, Prijedor, Bugojno, Gradačac jedan, Šipovo, Brčko, Tuzla, Srbac, Zvornik, Višegrad dva, Bileća, Ribnik, Banjaluka tri, Doboj četiri, Mostar, Široki Brijeg pet, Trebinje šest i Neum sedam stepeni Celzijusovih.

U utorak, 18. decembra, jutro će oblačno, hladno i mjestimično sa slabim snijegom na istoku. Tokom dana doći će do djelomičnog razvedravanja, pa će biti sunčanih intervala, suvo i hladno.

Јutarnja temperatura od minus osam do minus tri, na jugu oko minus jedan, u višim predjelima do minus 12, a najviša dnevna od minus jedan do tri, na jugu do šest, a u višim predjelima minus tri stepena Celzijusova.

U srijedu, 19. decembra, jutro vedro i veoma hladno. Tokom dana sunčano i prohladno, uz malu do umjerenu dnevnu oblačnost. U pojedinim kotlinskim predjelima i oko rijeka magla će se zadržavati i tokom dana.

Јutarnja temperatura od minus devet do minus tri, na jugu oko minus jedan, u višim predjelima do minus 12, a najviša dnevna od minus jedan do tri, na jugu do osam, u višim predjelima minus dva stepena Celzijusova.

U četvrtak, 20. decembra, jutro će biti pretežno oblačno i dalje hladno, ali uz popuštanju jake hladnoće. Tokom dana ostaje oblačno a popodne i prema večeri slab snijeg prvo na planinama, s tendencijom širenja prema svim predjelima u noći na petak.

Na jugu sa mjestimičnom kišom, a prema visokoj Hercegovini i sa kišom koja ledi pri tlu.

Јutarnja temperatura od minus šest do minus jedan, na jugu oko dva, a najviša dnevna od jedan do pet, na jugu do 10, u višim predjelima minus jedan stepen Celzijusov.

RTRS