Stojan Šašić promovisao je u Prijedoru zbirku poezije „Dječija planeta”. Kako kaže, na pisanje ove knjige podstakii su ga svakodnevni izvještaji sredstava informisanja o slučajevima nasilja nad djecom. Suočen s tim da kao jedinka ne može promijeniti nešto na globalnom planu, Šašić je svoj doprinos želio da da pišući pjesme za djecu:

– Zamislio sam u svojoj mašti da bih svu djecu svijeta preselio na jednu posebnu planetu, gdje bi ona živjela život kao u bajci, daleko od ovozemaljskog svijeta koji je toliko surov prema njima – rekao je Šašić.

Šašić je dosad objavio četiri zbirke poezije, od kojih su tri namijenjene djeci. Izdavač njegovo najnovijeg djela je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Prijedora. Recenzent je banjalučki književnik Milenko Stojičić. Predsjednik prijedorske “Prosvjete”, Branislav Kecman okvalifikovao je “Dječiju planetu” autentičnom knjigom, uz konstataciju da pisanje poezije za djecu nije nimalo jednostavno.

– Djeca su najbolji kritičari. Ako se oni nasmiju i ako oni na neki način reaguju, kao što reaguju na Stojanovu poeziju, onda je ta poezija i vrijedna – smatra Kecman.

On je podsjetio da je Šašićeva knjiga jedna od četiri izdanja Društva “Prosvjeta” u 2018. godini.

D.S./Kozarski