Odluka Gradskog odbora PDP-a u Banjaluci da novoizabranog predsjednika tog odbora Draška Stanivukovića proglasi kandidatom za gradonačelnika na sljedećim lokalnim izborima potpuno je šokirala SDS, saznaje Insajder.

Kako za ovaj portal otkrivaju odlično obaviješteni izvori iz vrha najveće opozicione političke partije u Republici Srpskoj, niko iz rukovodstva SDS-a prethodno nije bio obaviješten od njihovih koalicionih partnera iz PDP-a da će na jučerašnjoj konvenciji Gradskog odbora te stranke Stanivuković biti promovisan u kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

– Ranije je iz PDP-a bilo najavljeno da će Draško Stanivuković preuzeti upravljanje banjalučkim PDP-om, ali niko nije imao pojma da će PDP juče, skoro dvije godine prije održavanja lokalnih izbora, dovesti cijelu opoziciju pred svršen čin proglašavajući Stanivukovića kandidatom za gradonačelnika Banjaluke. To, sasvim sigurno, nije bio potez u duhu dobre saradnje sa SDS-om čiji vrh ni na koji način nije bio konsultovan oko te priče – piše Insajder.

Predsjednik Gradskog odbora SDS Banjaluka Mladen Kajkut za Insajder je potvrdio da su u toj stranci “vrlo iznenađeni” promocijom Stanivukovića kao kandidata za gradonačelnika.

– Kao gost sam bio prisutan na jučerašnjoj konvenciji Gradskog odbora PDP-a i bio sam iznenađen kada je saopšteno da će Stanivuković biti kandidat za gradonačelnika. Mislim da su to stvari koje bi trebalo da se usaglase na nivou predsjednika stranaka. Što se mene tiče, vjerujem da će SDS i PDP nastaviti da zajednički opoziciono djeluju – kaže Kajkut.

Dosadašnji predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Igor Crnadak sinoć je izjavio da je na njegov prijedlog donesena odluka da Draško Stanivuković preuzme upravljanje PDP-om u Banjaluci, dodavši da je jednoglasno donesena i odluka da Stanivuković bude kandidat PDP-a za gradonačelnika.

Izvor: insajder.in