Izgradnja auto-puta Banjaluka-Prijedor ogromna je kapitalna investicija koja će Prijedoru omogućiti otvaranje prema drugim regijama u BiH, Srbiji i prema EU, rekao je danas predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Saša Bursać.
Bursać je zahvalio Miloradu Dodiku, koji je bio predsjednik Vlade i predsjednik Repulike Srpske, Željki Cvijanović, koja je bila predsjednik Vlade, i Neđi Trniniću, kao resornom ministru, što su uradili sve što je potrebno da se od vizije dođe do potpisivanja ugovora o koncesiji za izgradnju ovog auto-puta.

“Ovo je ogromna kapitalna investicija koja će nam, ako bude završena u roku, već od 2024. godine omogućiti otvaranje prema drugim regijama u BiH, Srbiji, prema EU i to će donijeti nešto novo i u Prijedoru”, rekao je Bursać na konferenciji za novinare.

Potpredsjednik Gradskog odbora SNSD-a Dražen Vrhovac istakao je da je riječ o najvećem projektu u posljednjih 50 godina koji je došao do faze finalizacije i potpisa.

“Cijela mreža auto-puteva jasan je pokazatelj ravnomjernog razvoja Republike Srpske i to je preduslov i privrednih aktivnosti, ali i demografskih i svih drugih politika koje Vlada Republike Srpske sprovodi u kontinuitetu”, istakao je Vrhovac.

On je pozvao lokalnu vlast u Prijedoru da ubuduće što neposrednije sarađuje sa novoizabranom Vladom Republike Srpske, a sve za dobrobit svih građana Prijedora i regije.

Zamjenik predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Dragoslav Kabić istakao je da se kontinuitet ulaganja Vlade Republike Srpske u Prijedor i prijedorsku regiju nastavlja i izgradnjom mosta na rijeci Savi i završetkom auto-puta Banjaluka-Gradiška.

“Ovi projekti će doprinijeti povezivanju sa zemljama u okruženju i šire i stvoriti mogućnost za brži razvoj ovoj dijela Republike Srpske”, rekao je Kabić.

SRNA/RTRS