Među SDS-ovcima ponovo kruži spisak za prikupljanje potpisa, koji će dio članstva koristiti kao adut za sazivanje vanredne sjednice Skupštine stranke. Kako ATV saznaje, pojedini predsjednici gradskih i opštinskih odbora pokušaće da uporede delegatske spiskove od maja prošle godine, kada je održana Skupština u Bijeljini, sa spiskom sa posljednje sjednice u Banjaluci, koja je, baš zbog imena i broja delegata, bila na ivici incidenta.

Grupa SDS-ovaca koja je za održavanje Skupštine na kojoj bi trebalo da bude donesena odluka o unutarstranačkim izborima, saznaje ATV, i dalje će insistirati na tome. Cilj im je zasijedanje polovinom januara.

“Ja sam za to da se Skupština održi. Da se stvore uslovi za održavanje Skupštine. Ako je Glavni odbor pokrenuo inicijativu da se raspišu izbori, po Statutu SDS-a Skupština stranke treba da potvrdi odluku Glavnog odbora, odnosno da raspiše unutarstranačke izbore,” kaže Drago Bundalo, načelnik opštine Kostajnica.

SDS-ovci koji nisu za novu skupštinsku sjednicu kažu da će izbora za novog predsjednika stranke svakako biti. Poručuju da bilo kakva dalja previranja mogu samo da naštete stranci.

“Mislim da je svaki pokušaj novog sazivanja skupštine cijepanje stranke. Mislim da je to nepotrebno, idemo u izbore. Izabraće se novo rukovodstvo koje će voditi stranku normalno,” rekao je Miladin Stanić, poslanik SDS-a u NS RS.

Skupština SDS-a, koja je bila zakazana prošle sedmice, nakon nekoliko sati je prekinuta, i to zbog svađe oko spiskova delegata. Lider stranke, Vukota Govedarica, tada je tvrdio da je sjednica prekinuta zato što su članovi raspuštenog dobojskog odbora, kako je rekao, nasilno pokušali da joj prisustvuju. Pojedini SDS-ovci tvrde da je generalni sekretar krio delegatski spisak, da ga je prepravljao i da je malo ko od članova zapravo znao koliko delegata ima u Skupštini SDS-a, i ko ima, a ko nema pravo da glasa.

ATV