Gradski odbor Ujedinjene Srpske u Prijedoru obilježio je prvu godišnjicu od osnivanja. Predsjednik prijedorskog GO Ujedinjene Srpske, Nenad Mejakić izjavio je da su brojne aktivnosti obilježile prošlu godinu i da su zadovoljni izbornim rezultatom.

Naglasio je da prijedorski GO Ujedinjene Srpske u narednom periodu očekuju aktivnosti na organizaciji i jačanju stranke, kao i priprema za predstojeće lokalne izbore 2020. godine. U ovoj političkoj partiji smatraju da se stanje u Prijedoru mora poboljšati i da je neophodno raditi na privrednom razvoju, zaustavljanju iseljavanja, poboljšanju demografske slike i uslova života, jer ovaj grad zaslužuje bolji status u Srpskoj, a građani bolji standard života.

“Što se tiče saradnje sa drugim političkim partijama, ne mogu vam reći da ima saradnje. Nas u ovoj godini dana vladajuće stranke ignorišu. Da li smo se mi tako pozicionirali, da li je Nenad Stevandić nas tako pozicionirao, uglavnom, mi nismo pozvani od strane gradske vlasti ni na jedan događaj, ni na parastos, ni polaganje vijenaca, ni slavu grada i slično”, kaže Mejakić.

On ističe da politika ne treba biti zasnovana na neprijateljstvu i stvaranju lične i partijske koristi, već da se dijalogom i saradnjom mora raditi na stvaranju boljih uslova života. Prijedorski Gradski odbor Ujedinjene Srpske ima 30 inicijativnih mjesnih odbora i oko 500 članova.

RTRS