Predsjednik DNS-a Marko Pavić održao je danas u Foči sastanak sa povjereništvom ove stranke, koje je imenovano nakon što je većina članova Opštinskog odbora pristupila novoj političkoj opciji Nedeljka Čubrilovića.

Pavić je naglasio da DNS nastavlja da ide svojim pravcem i da nema razloga za brigu.

– Nastavljamo svoj rad, a svi novi će morati da se dokažu na prvim narednim lokalnim i parlamentarnim izborima. Mi se tih izbora ne plašimo, jer smo prije izbora imali koalicioni sporazum sa SNSD i SP-om koji smo u potpunosti realizovali – rekao je Pavić, prenosi Srna.

On je dodao da je realizovan i dio sporazuma da se podrže kandidati SNSD za predsjednika Republike i člana Predsjedništva BiH.

– Očigledno je da ni to ne bi moglo biti realizovano da nije bilo glasova DNS – rekao je Pavić.

On očekuje da će DNS nastaviti da raste i da dobija sve veći broj glasova. Za povjereništvo u Foči je rekao da je sposobno da napravi jaku stranku.

– To će se vidjeti na narednim izborima. Oni će sada izvršiti, da uslovno kažem, malo provjetravanje stranke, da se vidi ko su iskreni članovi i sa njima krenuti u rad u čemu će im veliku pomoć pružiti Regionalni odbor Hercegovina – naveo je Pavić.

On je ocijenio da su u vodu pale priče da će DNS otići u opoziciju, te da se pokazalo da stranka ostaje u vlasti i da će imati dosta funkcija.

Pavić je dodao da je od više od 60 opštinskih odbora devet istupilo.

– Od devet regionalnih odbora, nijedan nije napustio DNS. Od tri ministra nijedan nije napustio, od 12 poslanika, četiri su napustila, od 22 člana Predsjedništva četiri su napustila. Od 170 članova Glavnog odbora, manje od jedne četvrtine je napustilo stranku – naveo je Pavić.

Član povjereništva u Foči Radojica Mlađenović rekao je da je od 64 člana bivšeg Opštinskog odbora u DNS ostalo 13 članova, kao i dva člana predsjedništva opštinskog odbora.

Srpskainfo