Novljanin Vladimir Roganović (31), jedan od navodnih članova “kavačkog klana”, ubijen je danas u centru Beča, prenose regionalni mediji. Prema prvim informacijama, on je ubijen sa još jednim pripadnikom pomenute kriminalne grupe, 22-godišnjim Stefanom Vilotijevićem iz Nikšića.

Oba muškarca su, javljaju bečki mediji, pogođena u glavu.

Screenshot: Kurier.at, Video: Carlo Lozic

Dvojica naoružanih muškarca pobjegla su s mjesta događaja.

“Jedan je bio jako visok i puno jači. Obojica su bili odjeveni u tamne boje”, govore svjedoci.

Ko je Vladimir Roganović?

Novljanin Vladimir Roganović, koga bezbjednosne službe označavaju kao člana kavačkog klana, a koji je u Srbiji osuđen na osam mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, izručen je početkom godine Crnoj Gori koja ga traži zbog dva krivična djela.

Roganović je u Crnu Goru tada prebačen avionom.

Crna Gora je za njim raspisala potjernicu jer je osumnjičen za lažnu dojavu o postavljenoj bombi u diskoteci, a treba da odsluži i kaznu zbog nelegalnog oružja.

Kao razlog za podnošenje zahjteva da kaznu služi u Crnoj Gori Roganović je navodio želju da iznese odbranu o postavljenim bombama.

Dok je bio u pritvoru policija ga je osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službenika ZIKS-a.

Njegov brat Duško Roganović teško je povrijeđen u Herceg Novom u eksploziji bombe koja je bila postavljena pred njegov automobil. Duško je u eksploziji ostao bez obje noge, ali je preživio napad.

Kavački klan i škaljarski klan važe za dva najjača a suprotstavljena kriminalna klana u Kotoru, a 2016. godine je u njihovim međusobnim obračunima za samo mjesec dana likvidirano osam ljudi, dok je četvoro teško ranjeno.

CDM.me