U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme i slaba kiša tokom noći.

Ujutro će biti pretežno oblačno i manje hladno, oko rijeka i po kotlinama tmurno i maglovito. Ponegdje je na krajnjem sjeveru moguća slaba rosulja ili kiša.

Tokom dana promjenljivo do pretežno oblačno, na zapadu suvo, u centralnim predjelima su moguće slabe prolazne padavine mješovitog karaktera, a popodne i na jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće vjetar slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha biće između nula i šest stepeni, a najviša dnevna uglavnom između pet i 11 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas se prije podne postepeno izvedrilo sa zapada prema istoku, dok je po kotlinama bilo magle. U Hercegovini je preovladavalo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus tri, Čemerno, Rudo, Srbac i Bihać jedan, Bugojno dva, Banjaluka, Brčko, Novi Grad, Srebrenica, Drvar, Јajce i Sanski Most tri, Foča, Nevesinje, Gradačac i Livno četiri, Kalinovik i Višegrad pet, Mrakovica i Sarajevo šest, Bileća, Mrkonjić Grad Zenica i Zvornik sedam stepeni Celzijusovih.

U Trebinju je danas u 13.00 časova izmjereno osam stepeni, u Mostaru i Tuzli devet, Ribniku i Stocu 10, Širokom Brijegu 11 i Neum 12 stepeni Celzijusovih.

RTRS