Premijer Srbije Ana Brnabić sutra će u Banjaluci učestvovati na donatorskoj večeri u okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima” nakon što je Vlada Srbije donijela zaključak da Republici Srpskoj donira 250.000 evra za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

Na donatorskoj večeri učestvovaće i ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Branabićeva i ministri iz Srbije će zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović, ministrima u Vladi Srpske, razgovarati na donatorskoj večeri sa građanima koji budu dali svoj doprinos pozivanjem humanitarnog telefonskog broja.

Donatorsko veče počinje u 17.00 časova u Banskom dvoru.

Premijer Srbije učestvuje drugu godinu zaredom na donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”, čiji je visoki pokrovitelj predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Vlada Srbije i prošle godine je donirala identičnu sumu kao i ove godine. Tada prikupljena sredstva namijenjena su za Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, čija je svrha da omogući liječenje oboljeloj djeci iz Republike Srpske i BiH, koja za to nemaju uslove u domaćim zdravstvenim ustanovama.

Donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima” održava se od 2010. godine s ciljem pomoći djeci sa raznim oboljenjima i poteškoćama u razvoju.

SRNA/RTRS