Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić rekao je da je sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom postigao dogovor o tome da socijalisti dobiju jedno ministarsko mjesto u Savjetu ministara.

– Siguran sam da ćemo postići dogovor o kadrovskim rješenjima, ali to moraju da budu ličnosti koje će raditi potpuno drugačije od ovih do sada. U njihovom fokusu moraju da budu svi oblici saradnje sa Dodikom kao najvišim nosiocem politike Republike Srpske na nivou BiH – rekao je Đokić za Glas Srpske.

On je istakao da Dodik nosi ogroman teret i da njemu moraju pomoći svi koji su na funkcijama, i u Republici Srpskoj, i na nivou BiH.

– Oni koji to ne mogu, treba da se sklone – rekao je Đokić, koji je i ministar energetike i rudarstva u novoj Vladi Republike Srpske.

Govoreći o novoj Vladi Srpske, Đokić očekuje nastavak odlične saradnje sa koalicionim partnerima i kontinuitet u razvoju i poboljšanju ekonomskog stanja u Republici Srpskoj, što je najvažniji cilj, jer podrazumijeva i jačanje socijalnog sektora u njegovih kapaciteta.

– U tom smislu očekujem da ćemo biti u prilici da realizujemo niz mjera iz našeg programa, ali i da ih usaglasimo sa našim koalicionim partnerima, prije svega sa strankom koja ima najveći kapacitet u okviru koalicije – rekao je Đokić.

On ocjenjuje da je dobro što je vladajuća koalicija proširena sa tri na sedam političkih subjekata i dodaje da su socijalisti i prije izbora govorili da treba proširiti kapacitete ove koalicije.

SRNA/Srpskainfo