Najbolji sportista Prijedora u 2018. godini je Sanja Erceg, član Stonoteniskog kluba “Prijedor”, odlučio je žiri na 49. Izboru sportiste grada za ovu godinu.
Ercegova je rekla da je priznanje laskavo i obavezujuće, ali da se mora opravdati u budućem radu.

Ercegova, koja je i članica seniorske stonoteniske reprezentacije BiH sa kojom je ove godine nastupila na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj, i prošle je godine bila najbolji sportista grada na Sani.

Priznanje i pehar Ercegovoj uručio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je poručio da su svi sportisti koji su učestvovali na ovoj manifestaciji pobjednici.

“Ovo je podstrek za sve mlade ljude da se bave sportom. Ja svim sportistima, na čelu sa Sanjom Erceg, želim čestitati na uspjesima postignutim u godini na izmaku”, rekao je Đaković.

Najuspješniji mladi perspektivni sportista je Nikša Stanisavljević, član Taekvondo kluba “Kozara”, kao i još sedam perspektivnih sportskih nada nagradila kompanija “Arselor Mital” Prijedor.

Za najbolju mušku ekipu je proglašen Taekvondo klub “LJubija”, a u kategoriji žena rukometašice Ženskog rukometnog kluba “Mira”.

Najuspješniji sportski radnik Vojo Pavičić za sveukupan doprinos radu, razvoju i napretku sporta u Prijedoru i najuspješniji sportski trener Siniša Arežina Taekvondo klub “LJubija”.

Na ovoj svečanosti u čast najboljih sportista grada Prijedora dodijeljena su i specijalna priznanja za pojedincima i sportskim klubovima za dugogodišnji rad i doprinos razvoju fudbala, tenisa, atletike, padobranstva, borilačkih sportova i planinarenja.

Organizator manifestacije je i ove godine bila lokalna medijska kuća Informativno-poslovni centar “Kozarski vjesnik”, a pokrovitelj Grad Prijedor.