Nišlija S.Đ. (62) zadobio je povrede opasne po život kada ga je na obilježenom pješačkom prelazu udarilo taksi vozilo marke “tojota” kojim je upravljao S.S. (61) iz Niša.

Nezgoda se dogodila danas oko 14.40 na obilježenom pješačkom prelazu u Ulici Jovana Ristića a prema riječima očevidaca, povrijeđeni pešak je nakon što ga je oborio auto završio ispod automobila. Okupljeni prolaznici su pritrčali da podignu auto kako bi mogla da mu se ukaže pomoć.

– Čovjek je obliven krvlju ležao ispod prednjeg dijela vozila. Nekoliko prolaznika je pritrčalo i podiglo auto da ga izvuku. Onda je došla Hitna pomoć koja ga je odvezla – kaže jedan od građana koji su se zadesili na mjestu nesreće.

Ekipa Hitne pomoći prevezla je povrijeđenog pješaka u Urgentni centar u Nišu gdje je u toku dijagnostika i zbrinjavanje.

– Pješak je zadobio povrede glave, grudnog koša, lijeve ruke i kuka. Postavljena mu je zaštitna kragna i odmah su uključeni analgetici. Bio svjestan i komunikativan ali je svaka politrauma ozbiljna i tretira se kao teška tjelesna povreda. Prevezen je do Urgentnog centra gdje je obavljena dalja dijangostika nakon koje se tačno može reći stepen povreda – kaže načelnik operativne smjene u Hitnoj pomoći dr Verica Božić.

Kako saznaje Blic, povrijeđeni muškarac je zadržan na Klinici za neurohirurgiju. O udesu je obaviješteno Osnovno javno tužilaštvo i obavljen je uviđaj.

Kako nezvanično saznaje Blic protiv vozača će biti podnijeta krivična prijava za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.