Ide Nova godina i Božić, vrijeme je darivanja, pa mnogi smišljaju šta pokloniti najbližima.

Robert Dacešin, svjetski putnik iz Banjaluke koji je bukvalno proputovao pola planete, ima sjajnu ideju: odvedite svoju mamu na Sejšele! Naravno, većina sinova nije u prilici da na ovaj način obraduju svoje majke, ali ako ne egzotično putovanje, mogu im pokloniti bar nekoliko minuta svog vremena i maštoviti video, koji je Robert snimio na putovanju s majkom.

-Ako postoji osoba kojoj ću uvijek biti zahvalan za sve što je učinila za mene, to je moja mama. Uvijek se lavovski borila za nas, ali je uvijek i umirala od brige, kad god bih putovao. Govorio sam ti, mama, da će sve biti OK, ali te nikad nisam uspio ubijediti u to, jer ti si ipak majka – poručio je Robert i izmamio suze mnogim posjetiocima svog video bloga.

Dodao je da ga je “nerviralo”, što je majka uvijek sebe stavljala na posljednje mjesto i što je stalno trčala i radila da bi drugima bilo dobro. Zato je mami predložio da se odmori i pozvao je da zajedno otputuju negdje daleko “gdje su plaže kao pozadina sa računara, a pijesak tako mekan da na njemu možeš da spavaš”.

I pala je odluka: Mama, idemo na Sejšele! O tome kako su se mama i sin proveli na putovanju svedoči video iz Robertove manufakture.

A koliko je ovom pričom dirnuo svoje prijatelje i pratioce svjedoče i komentari.

-Prekrasno! Čak sam i zaplakao jer i moja majka zaslužuje da je odvedem negdje u egzotiku da se odmori od svega i svih  – napisao je jedan od njih.

-Svaka čast, oduševljena sam! Naše majke zaslužuju najbolje, nadam se da ću i ja jednog dana odvesti svoju na Kubu. Maštamo o tome odavno – stoji u drugom komentaru, dok su neki samo napisali “svaka čast” i “blago mami s takvim sinom”.

Srpskainfo