Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci Predrag Ćeranić izjavio je danas da je krajnji cilj onih koji koriste tragediju porodice Dragičević urušavanje institucija Republike Srpske, što je nedopustivo.

“Mjesecima sam ukazivao na političke manipulacije, zloupotrebe javnog prostora i svih mogućih posljedica po bezbjednost Republike Srpske i građana. Neke stvari su se, nažalost, desile”, rekao je Ćeranić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da sve treba vratiti u pravni okvir, odnosno da policija i tužilaštvo rade svoj posao, ali i nevladin sektor i mediji.

“Mislim da bezbjednost Republike Srpske nije ugrožena. Međutim, problem je bilo izvještavanje pojedinih medija iz Federacije, jedne od televizija iz Republike Srpske i pojedinih stranih medija, koji su pozivali građane da izađu na ulicu, što nije urodilo plodom”, dodao je Ćeranić.

On je naglasio da je policija upotrijebila najniži stepen sile, ali i da je jedan od ciljeva dešavanja u Banjaluci reforma policije, o čemu je govorio član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

SRNA/RTRS