Đorđe Zafirović (37) ubijen je danas popodne u pucnjavi u Futogu, dok se nalazio u automobilu “golf 6”, saznaje “Blic”. Prema nezvaničnim informacijama, Zafir, kako je bio nadimak ubijenom muškarcu, bio je bivši zet Dragoslava Kosmajca.

Mesto zločinaFOTO: NSU-UŽIVO SA NOVOSADSKIH ULICA / PROMO
Mesto zločina

Policija je dobila prijavu od građana da u “golfu 6” vide mrtvog muškarca. Patrola se pojavila posle nekoliko minuta i zatekla ubijenog mladića sa nekoliko metaka u telu.

Mirjana Bursać, portparolka novosadske Hitne pomoći rekla je da je njihova ekipa, došla po pozivu na mesto nesreće ali da su doktori mogli samo da konstatuju smrt.

Velik broj patrola trenutno je po čitavom gradu, a prilazi Futogu su blokirani.

Kako nezvanično saznajemo iz policije oko 18 časova u šumi na Kamenjaru u Novom Sadu pronađen je zapaljen auto nepoznate marke. Sumnja se da pripada ubicama koji pokušavaju da zametnu svoje tragove.

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić kaže da policija intenzivno traga za osobom koja je oko 17 časova u Futogu hicima iz vatrenog oružja ubila tridesetsedmogodišnjeg muškarca.

– Odmah po saznanju da je počinjeno ubistvo, na lice mesta upućeni su inspektori kriminalističke policije koji su trenutno na terenu i obavljaju uviđaj. Angažovali smo sve raspoložive resurse i pripadnici policije, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi što pre rešili ovaj slučaj i uhapsili počinioca krivičnog dela – izjavio je načelnik.

Žitelji ovog dela grada bili su u šoku.

FOTO: RAS SRBIJA

– Čuo sam samo neku buku motora automobila, reko deca opet jure. No za nekoliko sekundi čujem kao pucnji iz pištolja. Izašao sam oprezno napolje i video da se desila neka tragedija. Čovek je napola visio iz auta na parkiralištu. Odmah smo zvali policiju. Posle sam saznao da je reč o opasnom čoveku. Čuo sam da se tu skrivao i navodno imao curu u Veterniku. Nakon sat vremena tu se pojavila jedna žena koja je vrištala i zapomagala, navodno mu je to supruga. Futog se pretvorio u Divlji zapad – rekao je N.V. žitelj ulice gde se ubistvo dogodilo.

Blic.rs