Politički savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Srđan Perišić tvrdi da se u Banjaluci od aprila ove godine sprovodi obojena revolucija i da je ovo što se dešava posljednjih dana njena peta faza, koja se odnosi na izazivanje šokantnih događaja.

“Najpoznatiji oblici prevrata u svijetu su obojene revolucije, koja je vidljiva u Banjaluci. Peta faza koja se sprovodi ovih dana je harangiranje masa i izazivanje šokantnih događaja, što se vidi i iz izvještavanja pojedinih medija iz Sarajeva i Bijeljine, koji zbunjuju narod”, rekao je Perišić novinarima u Banjaluci prije predavanja na Fakultetu bezbjednosnih nauka o temi “Prevratnička dejstva”.

On je napomenuo da postoje legalni i nelegalni dolasci na vlast i da su državni prevrati oblici nelegalnog dolaska na vlast uz upotrebu sile.

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci Predrag Ćeranić rekao je da je od izuzetnog značaja za studente da im, uz profesore, predaju i stručnjaci iz različitih oblasti.

“Ovo predavanje smo dogovorili prije 15 dana, kada nismo imali u vidu šta će se ovih dana događati u Banjaluci. Tema o kojoj Perišić govori je aktuelna i primjenjiva na našim prostorima”, rekao je Ćeranić.

SRNA/RTRS