Ekipa veterana FK”Radnika -Urije” kraj godine obilježila je gostovanjem u Splitu a domaćin im je bio NK “Slaven” Iz Trogira, klub osnovanu daleke 1912.godine. Ekipa iz Prijedora je po dolasku smještena u strogi centar grada -ekskluzivni hotel „Prima Luče Luxsori” odakle je otišla na sportski centar RNK “Split” gdje je odigran meč.

Domaćin je u ovom meču bio bolji i slavio rezultatom 5:2. Strijelci za Urljaše su bili Marić I Žabić. Urijaši nisu iskoristili više zrelih prilika za gol a jedanaesterac nije reallzovao Salešević. Uz to ekipa nije bila kompletna pa se Urijaši tješe da su iz Splita mogli odnijeti pobjedu. Nakon utakmice organlzovano je zajedničko druženje ispod istočne tribine splitskog “Poljuda” gdje su predstavnici klubova razmijenili prigodne poklone, veseli domaćini su organizovali odlazak na poznatu splitsku rivu ,a potom i u jedan od najeminentnijih splitski lokala “Fabrika”.

Drugog dana boravka Prijedorčani su posjetili Trogir i obišli novi stadion “Slavena” te stadion i kamp u Stobreču. Domaćin susreta Predrag Simić je Urijaše pozvao na Dalmatinski kup a dogovorili su uzvratni meč u maju mjesecu 2019. na Urijama u Prijedoru.

– Zahvalio bih se našim novim prijateljima i nagovjestio da ćemo se za gostoprimstvo revanširati istom mjerom u našem gradu . Za slijedeću sezonu planiramo čak osam utakmica jer pored Trogira imamo saradnju sa veteranima NK “Krka” iz Slovenije, Kotor Varoša i “Mladosti” Glamočani. Svi koji žele da se pridruže i postanu Urijaši dobro su došli u naš klub. kaže Slaviša Kralj.

M.Bogun/Kozarski