Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović ocijenio je kao skandalozan pokušaj nekih političara iz Srbije da uvežu Srbiju sa zbivanjima u Banjaluci.

“Iz Srbije ide ključna akcija protiv Republike Srbije, upravo zato što neki političari iz Srbije žele da uvežu Srbiju sa zbivanjima u Banjaluci i to je skandal. Gomila ljudi je napisala da je naša policija poslata u Banjaluku da hapsi ljude, a znate li koje je to uzbunjivanje javnosti? Ispada da se mi mešamo u unutrašnju politiku koju imaju neke druge države”, rekao je Đukanović za Televiziju “Pink”.

Prema njegovim riječima, oni čine najgore krivično djelo, uzbunjuju javnost i namjerno je uvezuju sa zbivanjima u Banjaluci, želeći tako da naprave cirkus i haos u Srbiji.

On je dodao da je zbog protesta fokus sklonjen sa Kosova i Metohije.

“Molim tužilaštvo da pozove te koji pričaju da je naša policija u Banjaluci, pa da im pruže ta saznanja koja imaju, jer oni čine krivično delo”, rekao je Đukanović.

Glavni i odgovorni urednik lista “Politika” Žarko Rakić ocijenio je da napadi na Srbiju nisu slučajni, kao i da su oni sinhronizovani.

“Imamo trenutak u kom je sinhronizovana akcija. Nije čudno što u ovom istom trenutku predsednik Crne Gore izlazi sa najgorim mogućim optužbama da Srbija destabilizuje ceo region”, naveo je Rakić.

SRNA/RTRS