Veterani Specijalne brigade policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske upozorili su da se u Srpskoj “sprovode aktivnosti pojačanih subverzivnih dejstava pojedinih zapadnih obavještajnih službi”, te uputili punu podršku MUP-u i resornom ministru Draganu Lukaču u obavljanju poslova u okviru nadležnosti i ovlašćenja koja su im dodijeljena zakonom.

Veterani u saopštenju ističu da, nakon višemjesečnih protesta grupe građane na Trgu Krajine, koji su nastavljeni fizičkim napadom na pripadnike MUP-a Srpske, imaju moralno pravo i obavezu da se obrate javnosti i apeluju da građani u Srpskoj “ne nasjedaju na neistine pojedinih medija, samozvanih blogera i neodmjerene, nedemokratske izjave pojedinih političara”.

“Očigledno je da se u Srpskoj sprovode aktivnosti pojačanih subverzivnih dejstava pojedinih zapadnih obavještajnih službi sa poznatim nosiocima tog oblika ugrožavanja bezbjednosti”, ističe se u saopštenju.

Veterani upozoravaju da se jasno može definisati plansko i organizovano, a sada i koordinisano više mjera i postupaka u nekoliko gradova u BiH s ciljem uništenja MUP-a Srpske.

“Takođe, prepoznaju se metode subverzivnog djelovanja, odnosno izazivanje kriza u državi, subverzivna propaganda pojedinih medija, iznošenje neistina od takozvanih nezavisnih novinara, a pojedini političari pozivaju na ‘borbu’ koja bi dovela do nasilnog prevrata nakon nedavno održanih izbora”, ističe se u saopštenju i dodaje da se za sve ovo koristi tragedija koja je zadesila porodicu Dragičević.

Veterani ističu da je od takvog oblika ugrožavanja najbolji garant bezbjednosti MUP Srpske, a građane u Republici napominju da je Srpska stvorena prvenstveno zahvaljujući jedinstvu Srba i da se samo tako može očuvati.

SRNA/RTRS