Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao informacije da su među policijskim snagama na Trgu Krajine bili i pripadnici policije Srbije, Davor Dragičević se za sarajevsku TV 1 obrušio i na predsjednika Srbije.

Podsjećamo da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio sinoć narod u Republici Srpskoj da ne sluša lažove i one koji bi da posvađaju , kako kaže, “dva oka u glavi” i poručio da je Srpska opstala zato što je imala snažnu podršku Srbije.

Mirne poruke predsjednika Srbije nisu dočekane dobro kod Davora Dragičevića. On je gostujući na sarajevskoj TV 1 izjavio da su institucije Republike Srpske zločinačke, a Vučiću poručio: “Šta Vučić ima da traži ovdje, ko je on? Ima svoju državu, nek tamo, a i on će izgleda tamo dobiti ono što treba.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Tanjug da ovdje odavno “nije reč o pravdi i istini”, i tvrdi da je Dragičević odavno u političkim vodama.

– Njemu je važnije da se sastane sa Željkom Komšićem da pokušaju da naprave neku “antirepubličku aktivnost” nego da prihvate pruženu ruku Aleksandra Vučića, koji ima puno razumjevanje da podrži upravo proces traženja istine i pravde”.

I dok se za nedjelju najavljuje novi skup, prijetnje policiji stižu sa svih strana. Tako su na pojedinim FB profilima osvanuli sljedeći sadržaji:

Stvarno je trenutak da se počnu ubijati policajci MUP-a Srpske... Svaki policajac MUP-a Srpske je saučesnik u zločinu i zaslužuje da mu se smjesti metak među oči; Ko god iskreno voli svoju zemlju i svoj narod učiniće sve da ubije što više pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova”.

Ova objava, zbog velikog broja prijava, odmah je izbrisan. A i Pokret MOST 21 Banjaluka uputio je sličnu poruku na svom Fejsbuk profilu:

Sam Dragičević je na sinoćnjem okupljanju poručio okupljenima: – Slikajte svakog policajca.

Poruke u svakom slučaju nisu dobre. Tužilaštvo , koje i dalje ćuti, slučaj Dragičević nije dovelo do kraja i to mora da uradi, ali Policija Republike Srpske nije i ne može da bude meta nikoga, pa ni heroja sa društvenih mreža ili iz mase.

RTRS