U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će provladavati oblačno vrijeme sa kišom u pojedinim krajevima, dok će susnježica i snijeg padati na planinama.

Ujutro će biti umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suvo vrijeme sa maglom po kotlinama i riječnim dolinama. Tokom dana na sjeveroistoku i sjeveru očekuje se kiša, koja će se proširiti i na istočne krajeve, dok će u višim predjelima preći u susnježicu i snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab jugozapadni vjetar, a u Hercegovini slab do umjeren sjevernih smjerova.

Јutarnja temperatura vazduha od minus dva do četiri, u planinama oko minus šest stepeni, a najviša dnevna od tri do devet, na jugu oko 11, a u planinama oko dva stepena.

Slabe padavine najavljene su za naredne dane. Kiša i susnježica padaće na sjeveru i sjeveroistoku, a biće i malo hladnije.

U novogodišnjoj noći moguća je susnježica ili slab snijeg, uglavnom u sjevernim, centralnim i istočnim predjelima, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Hercegovini, Krajini, na zapadu i na jugozapadu preovladava sunčano vrijeme, a u ostalim krajevima pretežno oblačno sa maglom koja se zadržala po kotlinama.

Na Bjelašnici je u 13.00 časova izmjereno minus osam stepeni, u Prijedoru minus jedan, na Han Pijesku i na Čemernu nula, na Sokocu, u Kalinoviku, Rudom i Sarajevu jedan stepen, u Foči, Višegradu, Novo Gradu, Bugojnu i na Ivan Sedlu dva, u Gacku, Srpcu i Bihaću četiri, u Nevesinju, Srebrenici i Sanskom Mostu pet, a u Doboju, Zvorniku i Tuzli šest stepeni.

U Banjaluci, Bijeljini, Mrkonjić Gradu, Gradačcu i Livnu danas je u 13.00 časova izmjereno sedam stepeni, u Brčkom osam, u Bileći 10, u Trebinju i Mostaru 12, u Širokom Brijegu 13 i u Neumu 14 stepeni Celzijusovih.

RTRS