Neodmjerena izjava Davora Dragičevića, oca stradalog mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića, adresirana na ime predsjednika Srbije Aleksandra Vučića bez sumnje je dokaz da je pokret “Pravda za Davida” duboko instrumentalizovan i politizovan, te da njim preko ucvijeljenog oca rukovode mješovite grupe stranaca i domaćih saradnika, piše portal Infosrpska.

“Šta Vučić ima da traži ovdje? Ko je on? I on će tamo u Srbiji dobiti šta treba'”- nije vapaj ucvijeljenog oca, koji s pravom traži istinu o tragičnom kraju svoga sina, već duboka politička parola i poruka smišljena u kuhinji stranih službi i njihovih domaćih izvršilaca, uperena na destabilizaciju Republike Srpske a sada, očigledno u paketu, i Srbije. I sam Vučuć je reagujući na optužbe Dragičevića rekao da se ‘pokazalo da postoji koordinisani pristup drugih službi u BiH, kao i da postoji struja koja želi da udalji Srpsku od Srbije'”, navodi se u tekstu.

Portal Infosrpska, prema informacijama kojima raspolaže od prijateljskih diplomatskih izvora, saznaje da “na instrumentalizaciji pokreta ‘Pravda za Davida’ u svrhu diskreditacije aktuelne vlasti u Republici Srpskoj i Milorada Dodika, kao i urušavanja Republike Srpske koordiniraju Robert Kort, šef engleske obavještajne službe /SIS/ u Sarajevu, čije je predstavništvo ponovo otvoreno u BiH marta ove godine, uz pomoć Obavještajno-bezbjednosne agencije  BiH i njenih vođa, direktora Osmana Mehmedagića Osmice i njegovog zamjenika Trifka Buhe, ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića i drugih”.

“U udaru na Republiku Srpsku a posebno na uvlačenje Srbije, odnosno Aleksandra Vučića u svu tu priču oko pokreta ‘Pravda za Davida’ djeluju Adam Šukalo, bivši poslanik u NSRS i jedan poznati banjalučki bloger koji sada djeluje izvan granica Republike Srpske, ali i Metju Džordan iz Ambasade Velike Britanije u Beogradu koji se ovih dana angažovao da putem nekih beogradskih medija dramatizuje situaciju u Banjaluci, ali i da uvuče Vučića u priču oko tih događanja”, saznaje Infosrpska.

“Davoru Dragičeviću, ocu tragično nastradalog mladića, podatke i javne nastupe za nasrtaje na aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, uz sugestije stranaca, kreira pomenuti banjalučki blogeri, kao i još neki poslušnici stranih službi, koji uz sadejstvo sa Adamom Šukalom, bivšim članom SNS u Srbiji, događaje u Banjaluci potpiruje protiv Srbije i njenog predsjednika Vučića”, dodaje se u tekstu.

Na optužbe Davora Dragičevića koje preko Sarajeva šalje Vučiću, predsjednik Srbije je rekao da mu je teško da bude ličan i da odgovara ljudima koji su izgubili dijete, te da mu je problematično u izjavi ne ono što se odnosilo na njega, već da zabrinjava rečenica i pitanje šta neko iz Srbije ima tu da radi.

“Zanimljivo je da se sva priča oko inteziviranih protesta u Banjaluci i pokušaja uvlačenja Srbije u tu priču, realizuje ovih dana, čim je i zvanično potvrđeno da predsjednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin 17. januara dolazi u Srbiju”, navodi se u tekstu.

Infosrpska