Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je u Istočnom Novom Sarajevu Slađanu Crkvenjaš, sestru svirepo ubijenog dječaka Slobodana Stojanovića koja je danas sa djecom uselila u novi stan. Dodik je posjetio i 80-godišnju Јovanku Babić, koja živi sama.

Јoš kao predsjednik Republike Srpske, Dodik je pomogao u rješavanju stambenog pitanja samohranoj majci troje djece Slađani Crkvenjaš, koja je osjetila svu strahotu rata ostavši bez mlađeg brata Slobodana, kojeg su monstrumi svirepo mučili i likvidirali. Ostavši i bez roditelja, uslijedila je borba sa surovošću života, borba samohrane majke za bolje sutra troje djece. Obećano je i učinjeno, a Slađana i njena djeca dobila vlastiti krov nad glavom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su uspjela nastojanja da se riješi problem smještaja Slađanine porodice. Ovom prilikom, čestitao im je novogodišnje i božićne praznike.

A, upravo kada je u agvustu ove godine Slađani uručivao ugovor o vlasništvu stana, upoznao je Dodik sasvim slučajno i baku Јovanku Babić.

Da ova osamdesetogodišnja starica koja živi sama nije zaboravljena, svojom posjetom Dodik je dokazao i danas, pokucavši joj na vrata sa prigodnim poklonima.

Јovanku je veoma obradovala ova posjeta i zahvalna je na brizi, jer živi sama.

Dodik je rekao da je to i bio razlog da vide ovu staricu, te da se pronađe način da joj se pomogne.

Predsjedavajući Predsjedništva najavio je i da će dok obavlja novu dužnost naći vremena za humani rad i pomaganje ugroženima.

RTRS