Kultumo-umjetničko društvo „Omarska” priredilo je tradicionalni Novogodišnji koncert u prepunom društvenom domu u ovom naselju. Ovo društvo ima oko 140 članova razvrstanih u tri sekcije: folklor, muzičku i pjevačku sekciju. Najbrojnija je folklorna sekcija koja radi u pet uzrasnih grupa, rekao je predsjednik “Omarske“ Ranko Anđić.

Dvije najmlađe folklorne grupe su budućnost našeg kultumo-umjetničkog društva. To je 40 mališana od 5 do 10 godina starosti. Većini njih je bio prvi javni nastup – rekao je Anđić. Najmlađi članovi folklorne sekcije obradovani su nakon nastupa novogodišnjim paketićima koje im je na sceni uručio Djed Mraz.

Po tradiciji, KUD „Omarska” na Novogodišnjem koncertu organizuje i nastup gostujućeg društva. Ove godine, to su bili članovi KUD-a „Saničani”. Godinu na izmaku u KUD-u “Omarska“ smatraju jednom od najuspješnijih od postanka Društva 2007. Imali su preko 20 nastupa, od čega tri na međunarodnim festivalima u BiH, Sloveniji i Bugarskoj. Takođe ističu zahvalnost Gradskoj upravi Prijedor na dosadašnjoj podršci njihovom radu.

D.S./Kozarski