Predsjednik Udruženja “Veterani Republike Srbije” Goran Vidojević saopštio je povodom najavljenih događaja danas u Banjaluci da sa žaljenjem posmatra vrlo opasne podjele koje na ruku idu samo vijekovnim neprijateljima Srba.

U otvorenom pismu on poziva srpske patriote na mir i poštovanje žrtve saboraca i konstatuje da su najavljeni događaji danas u Banjaluci koordinisani sa “krvavim košuljama” u Srbiji.

“Znaju li mnogi bestrzajni balavci poput nekog razmaženog /Draška/ Stanivukovića, sina tajkuna iz Banjaluke, šta je krv, pa poziva na skupove za takozvanu pravdu i slobodu, navodno za svu decu. Da li ste vi braćo, svesni da način na koji se mnogi bore za navodnu slobodu za decu, može doneti novu krv i gubitak slobode i za decu i za roditelje”, navodi Vidojević.

On smatra da ovako dirigovani događaji i scenariji međusrpskih sukoba, koje je NATO zacrtao kao moranje, neminovno vodi u dugoročno ropstvo.

“Naši saborci najbolji sinovi koji su živote dali za slobodu koju smo izvojevali neće nam to nikad oprostiti. U pamet se Srbi na obalama Drine koju mute oni koji su je uvek mutili preko frustiranih i zlovoljnih balavca kojima ni novac ništa ne znači ako nemaju političku moć”, naveo je Vidojević u otvorenom pismu.

SRNA/ATV