Predsjednik Mladih SNSD-a Denis Šulić rekao je da, razumijevajući svačiju bol i pravo svakoga da se bori za svoja prava, ne može a da ne osudi kada neko pod maskom borbe za svoja ugrožava prava, bezbjednost i život drugih, a posebno kada to radi u svrhu političke promocije.

“Sinoć sam bio na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i mogao da budem svjedok situacije u kojoj manjina ugrožava volju većine, a znamo kako se to naziva u demokratskim društvima”, izjavio je Šulić Srni.

On je naglasio da ga je posebno pogodilo ono što pogađa i javnost cijele Republike Srpske, a to je da “vidimo kako političke stranke, u ovom konkretnom slučaju PDP i njihovi funkcioneri, predvođeni narodnim poslanicima Jelenom Trivić i Draškom Stanivukovićem, zloupotrebljavaju jednu tragediju da bi se promovisali, prikupljali političke poene i bili u fokusu javnosti”.

“Kao neko ko je mlad i ko je aktivan učesnik u politici želim da se ogradim od svih mladih i svih učesnika u političkom životu koji na kostima mrtvih žele da izgrade svoje političke karijere i pozicije. Znam da će narod Republike Srpske prepoznati i ovu pojavu i kazniti je, ali taj isti narod nije zaslužio da mu praznike obilježi politika i političke manipulacije”, poručio je Šulić.

SRNA/ATV