Policijska uprava Banjaluka pokrenula je potragu za Draškom Stanivukovićem zbog sinoćnjih nereda poslije protestnog okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci u organizaciji grupe “Pravda za Davida”, saznaje Srna.

Ranije danas je saopšteno da je Policijska uprava Banjaluka pokrenula potragu za pet osoba.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka pokrenuli su danas, u skladu sa uputstvom o vršenju potražne djelatnosti, raspis o traganju za licima čiji su inicijali D.D, S.M, A.G, S.B, i Nj.T. svi iz Banjaluke zbog sumnje o počinjenim krivičnim djelima i prekršajima”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Davoru Dragičeviću /50/, Steli Milanović /54/, Aleksandru Gluviću /21/, Stefanu Blagiću /27/ i Njegošu Tomiću /36/.

U saopštenju je navedeno da će policijski službenici preduzeti sve mjere i radnje s ciljem pronalaska navedenih lica i dokumentovanja počinjenih krivičnih djela i prekršaja.

Poslije protestnog okupljanja koje je sinoć održano na Trgu Krajine u Banjaluci demonstranti su napravili niz incidenata.

Oni su otišli i do lokacije na kojoj je trebalo da bude održan novogodišnji koncert Harisa Džinovića, popeli se na binu i oštetili opremu zbog čega je njegov nastup nasilno prekinut.

Policija je poslije toga uhapsila nekoliko lica, dok su neki od izgrednika pobjegli.

SRNA/RTRS