Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da slučaj “Dragičević” treba riješiti, ali ne nasiljem.

Radojičić je rekao da je otkazana Dječija nova godina, jer sinoćnjim iskustvom i dešavanjima ne želi da ni jedno dijete bude traumatizovano.

“Ne želim da neko ugrozi ni jedno dijete. Ne možemo pretpostaviti da li će hodati po restoranima, kafićima. Sinoć su prekinuli koncert, ne znam da li će opet”, dodao je on.

Naglasio je da oni koji protestuju imaju na to pravo, ali oni koji slave Novu godinu takođe imaju pravo da slave.

“Grad jedino može da živi ako postoji tolerancija i razumijevanje”, izjavio je gradonačelnik Banjaluke.

“Sinoć su prekršena pravila na jednom protestu. Bio sam na licu mjesta. Sve sam vidio i onakvo ponašanje ne mogu da pravdam ni sa čim. Žalosno je kad se ovakvi događaji svjesno ili ne dešavaju u našem gradu”, istakao je Radojičić.

Poručio je da država treba da radi svoj posao.

Banjaluka: Pres konferencija Igora Radojičića (Foto: RTRS)

Banjaluka: Pres konferencija Igora Radojičića (Foto: RTRS)

“Država ne smije da se sakriva kad ne treba, niti da djeluje kada ne treba. Organi u Republici Srpskoj neka rade svoj posao po zakonu”, kaže Radojičić.

Pozvao je građane da ne podlegnu međusobnim podjelama i dodao da su otkazani novogodišnji koncerti u Banjaluci.

Grupa “Pravda za Davida” sinoć je, nakon održanog skupa, prekinula koncert Harisa Džinovića. Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su lišili slobode više lica.

RTRS