“Narušavanje reda i mira i narušavanje zakona je apsolutno neprihvatljivo i policija je adekvatno reagovala, kaže za ATV Aleksandar Vujović, urednik portala Novi Standard.

“Apsolutno podržavam akcije policije koje imaju namjeru da obezbijede poštovanje zakona od strane svih građana i mislim da emocionalni naboj i emocije ne bi trebalo da budu faktor koji odlučuje o tome da li će se zakon poštovati i primjenjivati na teritoriji bilo koje zemlje. U sređenim državama na koje pojedini vole da se ugledaju poput SAD-a i Velike Britanije, nikada niko ne bi uspio da uradio to što pokušava grupa “Pravda za Davida” i da blokira institucije. To im prosto ne bi bilo dozvoljeno, bili bi sklonjeni. Volio bih da se taj slučaj što prije riješi. Narušavanje reda i mira i narušavanje zakoa je apsolutno neprihvatljivo, i mislim da je policija adekvatno reagovala”, ističe Vujović.

On ističe da ne smijemo da isključimo strani faktor iz svih događaja.

“Moguće je da neko od njih ima časne namjere, ali da prosto ima pogrešne procjene, a moguće i da dio njih sarađuje sa stranin faktorom. To ne smijemo da isključimo kao opciju”, dodaje on.

Olivera Miletović, urednik u TV Palma ističe da su događaji iz Banjaluke, školski primjer obojene revolucije.

“Ovo je školski primjer obojene revolucije. Tako je i u Tunisu počelo, a krajnji cilj je pokušaj NATO da destabilizuje prostor Republike Srpske i Srbije paralelno, jer su to dvije jedine zemlje u regionu koje nisu članice NATO pakta, ako ne računamo Makedoniju”, kaže ona za ATV, te dodaje:

“Mislim da su stranci dali veliki novac pojednicima koji su u toj grupi “Pravda za Davida”, kaže Miletovićeva.

Kometarišući opoziciju u Srpskoj, konkretno PDP Olivera Miletović ističe:

“Svi znaju da su bliski britanskoj ambasadi i da tamo idu po savjete, jer da bi se realizovala bilo koja obojena revolucija ona mora da ima svoje ljude u političkim partijama, nevladinim organizacijama i pojedincima i to je već na sceni”, te zaključuje:

“Ovdje se ne radi ni o jednom čovjeku nego o državim, ali prva i glavna meta je Dragan Lukač i policija. Ovdje se radi o sudbini jedne države”, kaže ona za ATV.

ATV