Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavio je da će se organizatori skupa “Pravda za Davida” suočiti sa prijavama grada zbog nanošenja direktne i indirektne milionske štete 30. decembra i otkazivanja brojnih manifestacija povodom Nove godine.

On je podsjetio na skorašnja dešavanja u Banjaluci, kada je grupa “Pravda za Davida” spriječila održavanje koncerta Harisa Džinovića, što je dovelo do otkazivanja planiranih novogodišnjih koncerata i svih drugih svečanosti na otvorenom, dodavš da su se kao organizatori skupa “prijavili neki mladi ljudi”.

Govoreći o proslavi pravoslavne Nove godine, Radojičić je istakao da postoji okvirni program proslave, ali da će se procjenjivati bezbjednosne okolnosti da bi se vidjelo da li ima mogućnosti njenog organizovanog dočeka na otvorenom.

“Karakter proslave pravoslavne Nove godine je nešto drugačiji. Sam program je drugačiji, dešava se u porti Hrama Hrista Spasitelja, nema one vrste slavlja kakva je za međunarodnu godinu”, rekao je Radojičić.

On je naveo i da je Organizacioni odbor usvojio kompletan plan “Banjalučke zime”, koji je u ovom momentu narušen, te nema novogodišnjih koncerata otvorenom i na Trgu Krajine nije postavljen “Zimzograd” kao ranije.

Članovi grupe “Pravda za Davda” su nakon održanog protestnog okupljanja na Trgu Krajine 30. decembra nasilno spriječili održavanje koncerta Harisa Džinovića, nakon čega su otkazani svi planirani novogodišnji koncerti na otvorenom.

ATV/RTRS