Povodom obilježavanja novogodišnjih praznika prijedorski preduzetnici prigodnim poklonima obradovali su porodice samohranih majki i mališane iz lokalnog vrtića.

Jedan od organizatora ove akcije, Velid Zahirović kaže da su odlučili da pomognu porodice dvije samohrane majke iz Prijedora i Sanskog Mosta.

– Željeli smo da naša akcija ima multietnički karakter i zato smo odabrali jednu majku iz Prijedora, a drugu iz Sankog Mosta. Uručili smo im prehrambene pakete i simboličnu novčanu pomoć. Jedna ima dvoje, a druga troje djece – kaže Zahirović.

Dodaje da djeca koja dolaze iz porodica samohranih majki nerado to otkrivaju u javnosti.

– Obe majke su zamolile da ne spominjemo njihova prezimena javno, jer njihovu djecu zezaju školski drugari nakon što se u medijima objavi da im neko pomaže – ističe on.

Navodi da porodice samohranih majki izuzetno teško žive, te da će one biti prioritet i u budućim humanitarnim akcijama.

– Jedan samohrana majka ima samo 100 KM novčanih primanja, a živi kao podstanar, tako da to dovoljno govori kakvi su njihovi uslovi života i koliko se one pate – kaže Zahirović.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Dodaje da su novogodišnjim paketićima obradovali i 38 mališana prijedorskog privatnog vrtića.

– Tu ima djece Srba, Bošnjaka i Hrvata i zato smo odlučili za taj vrtić. Mališani su bili oduševljeni poklonima, a i mi smo uživali u njihovim osmjesima i to je za nas najveća nagrada i priznanje – ističe on.

Navodi da ovu akciju tradicionalno organizuju početkom svake godine.  Razlog ove humanitarne akcije je vrlo jednostavan, ali ima i značajnu poruku za sve ljude.

– Smatramo da ćemo se i mi osjećati bolje kada usrećimo nekoga, i da ćemo biti uspješniji u svome poslu ako nekome pomognemo – otkriva Zahirović.

Novac za ovu humanitarnu akciju obezbijedili su Agencija za digitalni marketing VD Creative studio i preduzeće Lim profi, te njihovi prijatelji.

Oni najavljuju slične humanitarne akcije i u narednom periodu. Pozivaju sve koji žele da im se pridruže i usreće one kojima je pomoć potrebna.

Srpskainfo