Cijeli kraj je blokiran, a policija traga za beskrupuloznim likvidatorima

Još jedan mafijaški obračun podigao je na noge ceo Beograd, iako smo mislili da će bar vikend i dan pred veliki praznik, ipak proteći u miru. Nakon stravične pucnjave na Adi huji, koja nas je prodrmala iz paznične euforije, danas nas je sačekala vest o brutalnoj likvidaciji na Banovom Brdu i to u sred podneva. 

U sačekuši u ulici Rajka od Rasine, danas oko 11 časova ubijen je Nenad M. (38), u vreme kada su ljudi krenuli na pijacu, u prazničnu kupovinu ili samo da iskoriste ove poslednje slobodne dane za šetnju ili igranje sa decom.

decom.

Foto: Marko Jovanović

Surovi oružani sukobi izgleda da su promenili ploču, više se ne čeka kasna noć ili bar mrak, neki napušteni parking ili hangar, eventualno vikendica ili zabačeni deo grada. Danas se ubijaju sada i odmah, dok nose kolica ili idu na kafu. A mi koji možemo da budemo potencijalna meta, šta sa nama? Je l’ u stanove, kuće? Kao da je ratno stanje.

Foto: Marko Jovanović

Naime, od kada je došlo do pucnjave, ceo kraj je blokiran, a policija traga za beskrupuloznim likvidatorima, koji su na Nenada pucali dok je on nosio dečija kolica.

Foto: Marko Jovanović

U pomenutoj ulici, u kojoj je ubijeni sačekan, naš reporter sa lica mesta čuo je da okupljeni komentarišu da “ne mogu da veruju da je neko u sred bela dana ‘ladno, ispalio toliko hitaca”.

Uplašeni su, s obzirom da se ova ulica spaja sa Požeškom, koja je radnim danima, a  pogotovo vikendom puna ljudi, dece…

Foto: Marko Jovanović

Ona je utoliko prometna, da za one koji žive na Banovom Brdu, predstavlja pešačku zonu. Ovde ćete videti majke kako izvode svoje sinove i ćerke, tinejdžere koji nekud jure i penzioneri. I znate šta ćete još videti ako ste tamo? Leš. Beo. I jedna dečija kolica. 

Foto: Marko Jovanović

Nenad M. pogođen je sa nekoliko hitaca u glavu i grudi.

Foto: Marko Jovanović

Ekipa hitne pomoći koja je za nekoliko minuta stigla na mesto pucnjave, mogla je samo da konstatuje smrt.

(Telegraf.rs)