Dobre vijesti i danas su stigle u dom osmočlane porodice Tomić iz Kosjerova kod Laktaša. Vlasnik privatne građevinske firme, Staniša Vučetić, posjetio je Tomiće i domaćinu Milanu ponudio posao u svojoj firmi u Jakupovcima. Ponuda je prihvaćena bez razmišljanja jer ni Milan ni supruga Sandra, roditelji petoro djece, nisu zaposleni. Koliko mu znači prilika da zarađuje za život i porodicu, Milan je ispričao i našoj ekipi.

“Nisam imao ovakvih ponuda. Naravno, prihvatio sam ponudu. Drago mi je zbog toga što ću biti stalno zaposlen, radio sam povremeno na dnevnicama i to će puno značiti za moju porodicu”, kaže Milan Tomić, domaćin porodice.

Vlasnik građevisnke firme Interdom za težak život osmočlane porodice Tomić saznao je nakon što je njihova priča emitovana u sinoćnjim vijestima ATV-a. Milana Tomića, oca petoro djece, posao u Interdomu čeka već za pet dana.

“Ovo je nešto prekrasno pogledati i vidjeti ove divne djevojčice. Poslije vašeg priloga sinoć, odmah sam se javio da probam pomoći koliko je u mojoj mogućnosti i mogućnosti naše firme da zaposlimo Milana. On je danas dobio posao u Interdomu u našoj firmi u stalni radni odnos”, kaže Vučević, vlasnik firme Interdom.

Porodicu Tomić juče je posjetio i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i uručio im poklone. Sljedeći korak koji im je obećao je obezbjeđenje uslovnijeg smještaja. Trenutna mjesečna primanja porodice Tomić su 140 maraka dječijeg dodatka. Od sledećeg mjeseca, konačno, u kuću stiže i jedna plata.

ATV