Beograd, 6. januara 2019. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic uneo je danas badnjak u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andricevom vencu. Vucic je nakon sluzbe odrzao sastanak sa gostima iz regiona. Predsedavajuci i srpski clan Predsednistva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik na sastanku. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da se samo zajedničkim radom može doprinijeti najprije opstanku srpskog naroda, a zatim i njegovom napretku i boljitku.

Nakon unošenja Badnjaka u zgradu Predsjedništva u Beogradu, kojem su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i predstavnici Srba iz regiona, Vučić je rekao da se prije nekoliko godina sa Dodikom dogovorio da uvedu novi princip u odnose između Srbije i Srpske i izrazio nadu da je to uspjelo i u odnosima sa predstavnicima Srba u Crnoj Gori, Makedoniji i Hrvatskoj.

Foto: Tanjug/AP

– To je princip da uvijek razgovaramo, a da čak i kada nismo saglasni o nekim pitanjima nikada, ne samo da ne vrijeđamo jedni druge, već da ne idemo jedni protiv drugih, da nikada Srbija ne ide protiv Srpske, da nikada Srpska ne ide protiv Srbije, da nikada ne govorimo loše o našem narodu, ni o predstavnicima srpskog naroda i u Crnoj Gori i Makedoniji i Hrvatskoj i da gledamo da radimo što je moguće više zajedno i u korist našeg naroda – rekao je Vučić.

On je zahvalio predstavnicima srpskog naroda koji su došli, ističući da su Badnji dan i Božić važni dani kada se ljudi okupljaju oko svojih porodica i trenutak “da se razmisli šta je činiti za srpski narod”.

Foto: Tanjug/AP

Vučić je posebno čestitao nastupajući Božić srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i poručio da je Srbija uz svoj narod posebno kada je teško, dodavši da ni ova godina neće biti mnogo lakša.

– Kao predsednik Srbije imam obavezu da kažem da Srbi žele samo da sačuvaju svoje srpsko ime i prezime nikoga ne ugrožavajući i poštujući integritet svih zemalja oko nas. Na to imamo pravo po svim međunarodnim pravnim aktima i to ćemo da činimo – da štitimo svoj rod i svoje ime i prezime i istovremeno da čuvamo srpski jezik i ćirično pismo – rekao je Vučić.

SRNA/Srpskainfo