U ŠUMU SA CRVENIM BIKOM Srbin “ferarijem” vozao badnjak u Švajcarskoj, a ideja mu je SINULA OVAKO (FOTO)

Odlazak po badnjak u šumu je stari srpski običaj koji se i danas rado primjenjuje, ali način na koji je to učinio jedan Prokupčanin koji živi i radi u Švajcarskoj, izazvao je dosta pažnje na društvenim mrežama.

Ljubiša Marunović (53) rodom iz Prokuplja, koji je nastanjen u mirnom švajcarskom gradu Misiju, postao je prava atrakcija nakon što se na društvenim mrežama pojavio video-snimak u kojem se vidi kako u luksuznom “ferariju” prevozi badnjak od šume do kuće.

U ekskluzivnom razgovoru za Blic, on je otkrio da je na ideju došao nakon što je vidio komšije kako u svojim automobilima donose jelke za katolički Božić.

– Vidio sam kako oni stavljaju jelke u svoje automobile za katolički Božić i riješio sam da ove godine i ja odem po badnjak “ferarijem”. Prije njega sam takođe vozio luksuzne automobile, ali nikada ranije nisam radio ovako nešto – rekao je Ljubiša, inače vlasnik radnje “Tefani Pneus” koja se bavi prodajom felni i pneumatika za skupe četvorotočkaše.

Foto: Ljubiša Marunović/Privatna arhiva

– Naravno, prije nego što sam stavio drvo u automobil, sve smo lijepo zaštitili da ne dođe do oštećenja. Kada je vidio postao viralan na mrežama, počeli su da mi se javljaju rodbina i prijatelji, sve ih je interesovalo da li sam stavio nešto na sjedište, izgleda da su brinuli više od mene šta će biti sa automobilom – kaže Ljubiša kroz smijeh, dodajući da vodi računa o tome da Božić uvijek proslavi tradicionalno, kao i svaki prosječni Srbin, kao i da mu je društvo tokom vožnje pravila njegova kćerka Anja.

Ono što je vjerovatno mnoge najviše zanimalo, jeste kako su reagovale komšije Švajcarci, tačnije, da li im je bilo čudno što na taj način donosi badnjak u svoj dom.

– Kada su me vidjeli, bilo im je na prvi pogled čudno, ali sam im poslije objasnio da je za nas badnjak isto što i njima jelka. Poslije im je cijela ta priča postala simpatična – rekao je Ljubiša, dodajući da je nedugo pošto je snimak postao viralan na društvenim mrežama i kad se još nije znao identitet vozača, dobio dosta poruka od prijatelja u kojima su ga pitali da li je to on “ferarijem” išao u šumu.

Iako je ispod njegove objave na Fejsbuku bilo dosta komentra da možda badnjaku nije mjesto u tako luskuznom automobilu, Ljubiša je svima odgovarao sa osmijehom, navodeći da se ne kaje što je to učinio.

Ipak, 28 godina teškog rada i poštenog rada u Švajcarskoj daju za pravo da čovjek proslavi Božić onako kako on to hoće, pa čak i ako je u to uključen odlazak u šumu sa “crvenim bikom” i stavljanje masivnih hrastovih grana na njegov krov, piše Blic.

Preporuka

Spaseni svi rudari iz rudnika Trepča (VIDEO)
views 20
Svi rudari, koji su bili zarobljeni u rudniku Trepča zbog nestanka struje, spaseni su nakon intervencije službi i priključenja struje Oko 100 rudar...
Rudnik Stari trg – 100 rudara zarobljeno 700...
views 144
Oko 100 rudara rudnika Stari trg ostalo je zarobljeno na nekih 700 metara ispod površine poslije kvara električne mreže, javljaju prištinski mediji. P...
SKANDAL NA TVITERU Glumac Sergej Trifunović predsj...
views 155
Glumac Sergej Trifunović izazvao je još jedan skandal na Tviteru, uporedivši predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa Adolfom Hitlerom, odgovornim za ...
Afera “Koverta”: Knežević plaćao i Mil...
views 32
Naime, Knežević je preko Atlas banke, čije je poslovanje sad pod istragom Specijalnog državnog tužilaštva, pokrivao dugove sa Đukanovićeve kartice bro...
Gujon: Јezik – ogledalo duše
views 6
Francuski humanitarac Arno Gujon, koji će u okviru akcije "Njegujmo srpski jezik" voditi kroz Srbiju "Karavan kulture govora", istakao je da je važno ...
Ustaška zastava na Dnevniku HRT-a
views 37
U dijelu glavnog dnevnika HRT-a posvećenog sportskim vijestima, prikazana je sinoć ustaška zastava koju su nosili hrvatski navijači na rukometnoj utak...