U ŠUMU SA CRVENIM BIKOM Srbin “ferarijem” vozao badnjak u Švajcarskoj, a ideja mu je SINULA OVAKO (FOTO)

Odlazak po badnjak u šumu je stari srpski običaj koji se i danas rado primjenjuje, ali način na koji je to učinio jedan Prokupčanin koji živi i radi u Švajcarskoj, izazvao je dosta pažnje na društvenim mrežama.

Ljubiša Marunović (53) rodom iz Prokuplja, koji je nastanjen u mirnom švajcarskom gradu Misiju, postao je prava atrakcija nakon što se na društvenim mrežama pojavio video-snimak u kojem se vidi kako u luksuznom “ferariju” prevozi badnjak od šume do kuće.

U ekskluzivnom razgovoru za Blic, on je otkrio da je na ideju došao nakon što je vidio komšije kako u svojim automobilima donose jelke za katolički Božić.

– Vidio sam kako oni stavljaju jelke u svoje automobile za katolički Božić i riješio sam da ove godine i ja odem po badnjak “ferarijem”. Prije njega sam takođe vozio luksuzne automobile, ali nikada ranije nisam radio ovako nešto – rekao je Ljubiša, inače vlasnik radnje “Tefani Pneus” koja se bavi prodajom felni i pneumatika za skupe četvorotočkaše.

Foto: Ljubiša Marunović/Privatna arhiva

– Naravno, prije nego što sam stavio drvo u automobil, sve smo lijepo zaštitili da ne dođe do oštećenja. Kada je vidio postao viralan na mrežama, počeli su da mi se javljaju rodbina i prijatelji, sve ih je interesovalo da li sam stavio nešto na sjedište, izgleda da su brinuli više od mene šta će biti sa automobilom – kaže Ljubiša kroz smijeh, dodajući da vodi računa o tome da Božić uvijek proslavi tradicionalno, kao i svaki prosječni Srbin, kao i da mu je društvo tokom vožnje pravila njegova kćerka Anja.

Ono što je vjerovatno mnoge najviše zanimalo, jeste kako su reagovale komšije Švajcarci, tačnije, da li im je bilo čudno što na taj način donosi badnjak u svoj dom.

– Kada su me vidjeli, bilo im je na prvi pogled čudno, ali sam im poslije objasnio da je za nas badnjak isto što i njima jelka. Poslije im je cijela ta priča postala simpatična – rekao je Ljubiša, dodajući da je nedugo pošto je snimak postao viralan na društvenim mrežama i kad se još nije znao identitet vozača, dobio dosta poruka od prijatelja u kojima su ga pitali da li je to on “ferarijem” išao u šumu.

Iako je ispod njegove objave na Fejsbuku bilo dosta komentra da možda badnjaku nije mjesto u tako luskuznom automobilu, Ljubiša je svima odgovarao sa osmijehom, navodeći da se ne kaje što je to učinio.

Ipak, 28 godina teškog rada i poštenog rada u Švajcarskoj daju za pravo da čovjek proslavi Božić onako kako on to hoće, pa čak i ako je u to uključen odlazak u šumu sa “crvenim bikom” i stavljanje masivnih hrastovih grana na njegov krov, piše Blic.

Preporuka

Stoilković: U Srbiji na djelu sjeverno-makedonski ...
views 10
Predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji i poslanik u makedonskom Parlamentu Ivan Stoilković rekao je da je cilj upada demonstranata u zgradu...
CRNOGORAC ODRŽAO LEKCIJU NATO I AMERIMA USRED UN! ...
views 212
Lider humanitarne organizacije "28. jun" Milo Dubak održao je govor u Ujedinjenim Nacijama u Ženevi gde je oštro osudio protivzakonito NATO bombardova...
Radun: Upadom u RTS se ruši demokratija
views 13
Mediji i javnost i dva dana nakon protesta govore o upadu dijela demonstranata u zgradu RTS-a. Politički analitičar i član Upravnog odbora RTS-a Brank...
MARŠ SELJAČINO IZ MOG BEOGRADA, ĐILKOŠU IZ ČAČKA! ...
views 576
Vlasnik RTV Pink izvređao lidera Dveri Vlasnik RTV Pink Željko Mitrović na svom profilu na društvenoj mreži Tviter obrušio se na lidera Dveri Boška...
Otvaranje tajnih vatikanskih arhiva rasvijetliće i...
views 42
Otvaranje tajnih vatikanskih arhiva pokazaće kako je reagovao papa Pije Dvanaesti na informacije o zločinima ustaša u NDH, kao i da li je i kako upozo...
Privedeno 18 osoba, troje zadržano zbog nasilnog p...
views 26
Prethodna dva dana policija je privela 18 osoba u vezi sa protestima i upadom u zgradu RTS-a. Tri osobe su zadržane zbog sumnje da su nasilno ušle u R...