Od stotinjak filmova koji su se tokom 2018. godine našli na repertoaru prijedorskog bioskopa “Kozara”, najgledaniji je, sa 3.500 posjetilaca, bio film “Južni vetar”.
U vrhu gledanosti bila su i filmska ostvarenja “Pedeset nijansi-oslobođeni”, sa 1.700 i animirani film “Pčelica Maja” sa 1.500 gledalaca.

Iz prijedorske ustanove “Centar za prikazivanje filmova” saopšteno je da je u ovom bioskopu u 2018. godini prikazano više od 100 filmova u oko 750 projekcija, koje je pogledalo oko 25.000 ljubitelja sedme umjetnosti.

Direktor ove ustanove Anita Hodžić navela je da je više od 2.000 učenika prijedorskih osnovnih i srednjih škola sa svojim učiteljima, nastavnicima i profesorima po promotivnoj cijeni ulaznica pogledalo filmove prilagođene njihovom uzrastu u dnevnim terminima koje škole same odaberu.

“Tokom 2018. godine organizovano je nekoliko filmskih revija /animiranog, domaćeg i njemačkog filma/, kao i izbor najboljih filmova sa `Viva` i `Sarajevo film festivala`. Već po tradiciji, ova ustanova je uzela učešće i u manifestaciji `Kulturno ljeto`”, dodala je Hodžićeva.

Ona je podsjetila da je i u “LJetnoj bašti” protekle godine organizovan veliki broj manifestacija od kojih za neke postoji namjera da prerastu u tradiciju: koncerti, večeri folklora, dječiji maskenbal, klizalište.