Omladinski zimski kamp “Jednostavno prijatelji” okupiće na Kozari od 14. do 18. januara oko 100 izviđača iz Prijedora i Zenice.
Organizator kampa je prijedorski Odred izviđača “Dr Mladen Stojanović”, a starješina Odreda Ernest Badnjević istakao je da je ovaj kamp jedna od osam aktivnosti istoimenog projekta koji provode izviđači iz Prijedora i Zenice.

“Nakon izviđačkog višeboja i festivala izviđačke pjesme, izviđači novim susretom nastavljaju svoje aktivnosti na tradicionalnom zimskom kampu na Kozari”, rekao je Badnjević.

On je naglasio da će ovo biti prilika za druženje i sticanje novih znanja i vještina iz izviđaštva, te upoznavanje prirodnih ljepota Nacionalnog parka “Kozara”, kao i tradicije i kulture naroda Pokozarja.

“Susret na Kozari može biti i veoma dobra promocija turizma i zato želimo dobrodošlicu našim kolegama iz Zenice sa željom da o našem gradu pronose pozitivnu sliku dobrih domaćina u svojim sredinama i širom svijeta gdje ima ljubitelja izviđaštva”, naveo je Badnjević.

Otvaranje ovog interetničkog kampa zakazano je za 15. januar od 12.30 časova u Hotelu “Monument” na Kozari, a očekuje se prisustvo predstavnika Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Gradske uprave Prijedor i Grada Zenice, te Ambasade SAD u BiH koja je sa 40.000 dolara podržala ovaj projekat.