Na svečanoj akademiji povodom 9. januara – Dana Republike Srpske premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je našim građanima potrebna stabilnost i mir.

– Kada sam razmišljala šta da kažem danas prvo mi je plaa na pamet jedna velika istina koju je rekao političar, Stojan Novaković,  prije 100 godina: Život ne smije da teče kako ga nose vjetorovi, rekla je Brnabićeva.

Istakla je da ovdje život uvijek teče i prelama se preko mnogih vjetrova.

– Živimo u kompleksnim vremenima, kada nam treba mnogo političke mudrosti i hrabrosti, da izbjegnemo te vjetrove, dodala je ona.

Naglasila je da Srbija i Srpska imaju zajednički interes, kao i da će Srbija poštovati Dejtonski sporazum, kako bi, kako je navela, Republika Srpska uživala slobodu.

– Srbija će poštovati svaku odluku koju koncezusum donesu sva tri naroda BiH, ali ćemo se uvijek najviše brinuti o srpskom narodu, što je i sasvim prirodno, istakla je premijerka Srbije.

Rekla je da mostovi koje Srbija gradi prema Srpskoj su mostovi prema BiH.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović odlikovala premijerku Srbije Anu Brnabić Ordenom Republike Srpske na lenti, koji joj je dodijeljen za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa Srbije i Srpske, te za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske.

RTRS