????????????????????????????????????

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković poručio je u Prijedoru, povodom 9. januara – Dana Republike Srpske, da se treba radovati što se dostojanstveno u miru i slobodi može podsjetiti na časne puteve ka slobodi boraca, kao i na svijetle staze kojima se sada hodi gradeći Republiku Srpsku.

“Ne znam da li u te tri riječi – naša Republika Srpska može da stane toliko radosti što slavimo njen 27. rođendan ili tuge što njeni najčasniji sinovi, očevi, kumovi i prijatelji koju ugradiše svoje živote u njene temelje nisu sa nama”, rekao je Đaković obraćajući se prisutnima na svečanom koncertu održanom večeras u gradskom pozorištu.

On je dodao da je sve što se radi u interesu Srpske, jer je uzalud sve drugo ako ne bi bilo Republike Srpske.

“Zato zbijmo redove i krenimo tim trasiranim stazama slobode ka izgradnji našeg grada i naše Republike – novih puteva, škola, infrastrukturnih objekata, otvaranju novih radnih mjesta i prije svega, porastu nataliteta da nas bude što više, da ne brinemo što nestajemo već da se radujemo novim životima i svjetlijoj budućnosti”, poručio je Đaković.

Na večerašnjem svečanom koncertu koji je organizovala Gradska uprava Prijedora nastupili su lokalni solisti – soprani Aneta Šurlan, Milica Stijepić i Nevena Josić, bariton Boris Papak, uz klavirsku pratnju Sofije Kovačević i orkestar harmonika Muzičke škole “Savo Balaban”, te hor učenika Osnovne škole “Petar Kočić”.

RTRS/prijedor24h