Sjednicu Gradskog odbora SDS u Prijedoru večeras su napustili odbornici ove stranke u Skupšini grada Prijedora kako bi spriječili usvajanje bilo kakvih odluka koje predlaže predsjednik GO, Milan Tubin.

Naime, članovi SDS su nezadovoljni Tubinom, od samog njegovog postavljanja na ovu funkciju, prije dvije i po godine. Međutim, netrpeljivost i nezadovoljstvo kulminirali su nakon opštih izbora.

Zato su pojedini članovi, uz saglasnost njih još 150, odlučili da sami sazovu vanrednu Skupštinu stranke na kojoj će analizirali rezulate izbora i tražili odgovornost Tubina za trenutno stanje.

– Tubin ne želi da zakaže sjednicu i pošto smo mi sazvali vanrednu Skupštinu u nedjelju, on je zakazao sastanak večeras kako bi to spriječio. Nije nam unaprijed otkrio Dnevni red. Počeli smo anaziom izbornih rezulatata, ali Tubin ne želi da prihvati odgovornost. Jedna od tačaka večerašnjeg sastanka je trebalo da bude i izbacivanje pojedinih članova, odnosno Dijane Grahovac i njenog supruga Željka, i bivšeg zamjenika predsjednika Svete Kremenovića – tvrde sagovornici Srpskainfo.

Dodaje da su četiri odbornika SDS, napustila sastanak kako bi onemogućili da za ove odluke postoji kvorum.

– Sastanak su napustili Sanja Rađenović, Jovana Panić i Slavko Švraka, a nakon njih izašao je i Radenko Stjepić, tako da ne postoji kvorum za bilo kakve odluke- dodaje on.

Članovi SDS, za Tubina tvrde da je privatizovao stranku te da radi sve samo za lični interes.

– Na ovim izborima imali smo 4.000 glasova manje i to je najgori rezultat u istoriji SDS u Prijedoru. Tubin je sarađivao sa SNSD na ovim izborima kako bi što više glasova dobio on i na taj način on je postao jedini poslanik ove partije u NS RS  iz naše izborne jedinice – tvrde članovi SDS.

Kažu da o odnosima u prijedorskom SDS govori dovoljno i podataka da je za večerašnji sastanak bilo angažovano i fizičko obezbjeđenje.

– Nije bila angažovana firma za obezbjeđenje, već pojedinci koji to rade. Na ulaznim vratima u prostoriju stranke stajala su dva momka u civilu, jedan od njih je naš poznati sportista borilačkih sportova. To govori sve o atmosferi koju Tubin stvara u stranci – kažu naši sagovornici.

Dodaju da ne odustaju od namjere da održe vanrednu Skupštinu u nedjelju na kojoj će analizirati rezultate izbora i tražiti odgovornost rukovodstva za njih.

Krajni cilj im je da ovu partiju u Prijedoru povede novi predsjednik.

Na naše telefonske pozive, Milan Tubin, večeras se nije javljao.

Srpskainfo