Na portalu BN Televizije se pojavio, pa onda nestao članak sa formulacijom da se transporteri spremaju za obilježavanje „neustavnog dana RS“.

U nezapamćenom skandalu kada je jedna od tri TV kuće sa nacionalnom pokrivenoću u pitanju, a posebno ona u bojama srpske zastave i koja još uvijek u eter emituje ćirilično pismo kroz informativne emisije, najbitnije je da uslijedi reakcija rukovodećih.

Tekst u uvodu, koji vidite na naslovnoj fotografiji, nakon požara nezadovoljstva po društvenim mrežama, kroz koji sat je uklonjen, te je Dan Republike postao ustavan i nenavodan. Ali to, bar za nas sa Frontal.SRB, nije dovoljno.

Prije svega to nije tačno! U pitanju je materijalna greška, jer se i pored silne estrade i predizbornog kaljanja institucije „referendum“ od strane Milorada Dodika i vladajućih, ekspresno pogažena neobavezujuća referendumska volja građana Srpske, te donešen novi zakon, koji je u skladu sa odlukama tzv. Ustavnog suda BiH. Referendum nije onda bio ni potreban? No, to je druga priča.

Ovakve „neustavne“ formulacije u ratnuhuškačkim medijima Efbiha mogu i proći, dok se u Srpskoj to nikad nije ni smjelo desiti. Pogotovo tako ozbiljnoj rtv-kući kao što je BN. Pogotovo u ovakvom trenutku.

Očekujemo obrazloženje BN TV u kojem će naglasiti da je, usljed iznenađujuće napadne i obilne pojave šiftungovanih, ejdovanih i soroširanih okupatorskih pištukavaca, tipa Aleksandar Trifunović ili Gordana Katana u njihovom programu, neki novinar izgubio kompas i – pogriješio. Kopirajući vijest sa federalnog portala, pod greškom je potpisao BN TV, te će zbog ovog neoprostivog ogrešenja o sopstvenu zemlju i medijsku kuću, biti kažnjen sa 10 odsto od iznosa plate.

Baš zato što bi neko mogao pomisliti da je jedan od najbitnijih medija u posljeratnoj izgradnji Srpske, okrenuo ćurak naopako i prešao na stranu okupatora. Ukoliko se to ne desi, teško će biti zaustaviti sve one glasove koji govore da je RTV BN postao antisrpska kuća i da je u službi snaga koje se zalažu za unitarizaciju uz pomoć OHR i NATO okupatora.

Mi odbijamo da u to vjerujemo, dok se ne dokaže suprotno.