Zadranin popravio idiotski grafit “Ubi Srbina” pa dobio prijavu

“Ne trpim govor mržnje i zato sam sinoć ispravio grafit. Puno je lipše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje ili kako bi to Zadrani rekli – mosa bavlju”, napisao je početkom decembra Zadranin Јure Zubčić pored fotografije ksenofobnog grafita koji je popravio.

Naime, na fasadi zgrade zadarskog Vijeća mjesnog odbora na Stanovima neko je ispisao grafit “ubi Srbina”. Јure je odmah znao šta s grafitom – dodao je slovo “lj”.

Danas je, pak, na svom FFejsbuk profilu objavio da je zbog ispravljanja grafita protiv njega podnesena krivična prijava.

“Podnesena je krivična prijava protiv mene zbog uništavanja tuđe imovine zbog dopisanog slova “Lj” te sam danas povodom toga bio na policiji na razgovoru. Priznajem da sam dopisao slovo Lj, ali ne smatram da sam uništio tuđu imovinu već upravo suprotno, popravio sam je!

“S druge strane, pozivam javno anonimnog prijavitelja da me prijavi svojim imenom i prezimenom jer sam i ja dopisao slovo i stao iza toga imenom i prezimenom. Zanima me da li je isti anonimac podnio i prijavu protiv nepoznatog počinitelja čiji sam grafit ispravio?”

Index.hr