Predsjednik Gradske organizacije DNS-a Prijedor Milenko Đaković izjavio je danas da se DNS nikada nije miješao u rad drugih političkih partija, već na konsenzusu gradio zajedničku politiku značajnu za život Prijedorčana.
“DNS je potpuno samostalan u vođenju politike. Cilj nam je stabilna skupštinska većina, koja može nositi odgovornost za ovu lokalnu zajednicu i odgovoriti na krupna politička pitanja”, rekao je Đaković na vanrednoj konferenciji za novinare povodom, kako je naveo, sinoćnje izjave predsjednika Gradskog odbora SDS-a Milana Tubina koji za određene probleme u svojoj stranci pokušava da optuži i DNS.

On je naglasio da je DNS do sada imao korektnu saradnju sa SDS-om, koju, kako je naveo, ne mogu i neće narušiti pojedinci iz SDS-a.

“Na svaki pokušaj destabilizacije političkih odnosa odgovorićemo stabilnom i institucionalnom politikom. Mi smo samo željeli da u našem gradu organizujemo život i da na konsenzusu političkih usaglašavanja dalje gradimo i razvijamo svoj grad”, istakao je Đaković.

On je rekao da će se na narednoj sjednici gradske Skupštine vidjeti da li su koalicioni odnosi u Prijedoru narušeni i kako će dalje izgledati, jer će prethoditi međustranački razgovori političkih subjekata koji imaju odbornike u gradskom parlamentu.

Đaković ističe da DNS i on kao gradonačelnik žele kontinuitet izgradnje stabilnih odnosa u Prijedoru i politika objedinjavanja svih političkih činilaca na kapitalnim projektima za grad i bolji život građana.

Povod za današnje reagovanje predsjednika GO DNS-a bila je sinoćnja sjednica Gradskog odbora SDS-a u Prijedoru koju su napustili odbornici ove stranke u gradskoj Skupštini kako bi spriječili usvajanje bilo kakvih odluka koje predlaže predsjednik GO SDS-a Milan Tubin.

Tubin je sinoć izjavio da je riječ o većem problemu.

“U posljednje vrijeme smo uzdrmali vlast u Prijedoru i mislim da je ovo dirigovano u DNS-u, da se služe igrankama kojim pokušavaju da razbiju SDS i klub odbornika koji će preuzeti ovdje odgovornost za vođenje grada u kratkom periodu sa novim koalicionim partnerima. To je problem koji se protura i šalju lažni mejlovi, prave lažne skupštine, ali SDS s tim nema ništa”, rekao je Tubin.