ČABA NESTAO, SAUČESNIK UHAPŠEN Hladnokrvni plaćeni ubica se krije u štek stanu ili kod saradnika NARKO-BOSA

Čaba Der (38), osumnjičen da je prošle subote na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića (37), još izmiče pravdi, a moguće je da je utočište našao kod saradnika van uže Srbije.

Osumnjičeni Der je identifikovan na osnovu snimka video-nadzora na zgradi u Ulici Rajka od Rasine ispred koga je hladnokrvno pucao i usmrtio Markovića. Na mjesto zločina saučesnik ga je dovezao bijelim “puntom”, kojim je poslije ubistva i pobjegao.

Njegov saučesnik Alen Cigler (40) danas je uhapšen u Subotici, on je osumnjičen da je vozio automobil “punto” do mjesta zločina, a potom pobjegao sa Čabom. Vozilo je pronađeno u Beogradu, a saučesnik u Subotici.

Iako zasad nije poznato gdje se ubica sakrio poslije zločina, ne može se odbaciti mogućnost da je u nekom štek-stanu na teritoriji prestonice, jer je poslije zločina u akciji “Vihor” blokiran cijeli grad, svi izlazi su kontrolisani, kao i vozila i putnici.

Ubijen dok je išao po dječja kolica

Čaba, prema saznanjima Blica, na Kosovu ima saradnike, kao što je narko-bos Naser Keljmendi i njegova ekipa, a poznato je da su mnogi osumnjičeni egzekutori upravo u Prištini našli utočište poslije zločina.

Foto: Pink RS/Youtube/Screenhot

Keljmendi je na slobodi, iako je osuđen na šest godina zatvora zbog šverca heroina, a zbog kriminalnih aktivnosti zabranjen mu je ulazak u SAD.

Pored Keljmendija i njegovih saradnika, Čaba ima poznanstva u kriminalnim krugovima u susjednim državama, a sa nekim od njih je i zajedno hapšen.

Upravo zbog toga, možda je utočište našao i kod nekadašnjih saradnika, recimo u jednoj barskoj kriminalnoj grupi, sa čijim članom Markom Gojčevićem je privođen u Sarajevu, kada su, navodno, planirali da ubiju Alana Kožara, vođu rivalskog klana.

Ono što je zasad izvjesno je da samo Čaba Der može dovesti istražitelje do nalogadavca likvidacije i utvrđivanja motiva ubistva Nebojše Markovića, koji nije imao dosije.

Iako se pominjalo da je možda ubijen greškom, umjesto ženinog brata Aleksandra Šarca, dobro poznatog i srpskoj, ali i italijanskoj policiji, sam način izvršenja međutim pokazuje da su minimalne šanse da je Čaba promašio metu.

Sahrana u subotu

Nebojša Marković, koga je ubio Čaba Der, za sobom je ostavio dvoje maloljetne djece i suprugu. Marković će u subotu, 12. januara, biti sahranjen na beogradskom groblju Lešće.

(Blic)

 

Preporuka

NASTAVLJA SE HAJKA Grupa mladića upala u „Manju“ u...
views 193
Hajka na pekaru „Manja“ u Sarajevu i vlasnika kompanije „Krajina Klas“ iz Banjaluke Sašu Trivića ne prestaje. Grupa mladića je ispred ove pekare u Vog...
HAJKA NA BANJALUČKU PEKARU Kako je jedan stari tvi...
views 136
Nikada nisam podržavao nijedan zločin i svako treba da odgovara za svoje postupke – komentar je Saše Trivića na hajku protiv njega i pekare „Manja“ u ...
Nihad Aličković jurišao i na Vučića u Potočarima...
views 122
Lider sarajevskog Antidejtonskog pokreta Nihad Aličković, koji je u sudnicu u Hagu prošvercovao mobilni telefon i na Fejsbuk profilu uživo prenosio iz...
Bez maske kao klijent: Razbojnik lagodno opljačkao...
views 136
Policija traga za nepoznatim razbojnikom koji je juče popodne opljačkao dvije banke uz prijetnju pištoljem, i tom prilikom odnio veće sume novca. ...
KRV SRPSKIH KRIMINALACA U JUŽNOJ AFRICI Petorica h...
views 255
Petorica Srba, povezana sa kriminalnim poslovima, ubijena su u Južnoafričkoj Republici proteklih godina, a nijedna od tih likvidacija nije rasvjetljen...
NI NADREALISTI NISU MOGLI DA SMISLE OVO Prijedorča...
views 2930
Protiv Milomira Stojnića (51) iz Prijedora policija je podnijela izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo “oštećenje ili povlašćivanje povje...