Osam mjeseci nakon transplantacije koštane srži, dvadesetjednogodišnjem Aleksi Saničaninu iz Prijedora, stanje se pogoršalo. Ovaj mladić obolio je od limfoblastne leukemije i potrebna mu je naša pomoć.

Novo suočavanje sa dijagnozom limfoblastne leukemije za Aleksu Saničanina znači još jedna borba za život.

Ovaj mladić trenutno je u Beogradu, gdje zbog težine bolesti ljekari preporučuju nastavak liječenja u inostranstvu.

Međutim, bez novca porodica Saničanin je nemoćna.

“Aleksa je uvijek isti, pozitivan, jak, i vjerujte da on nas održava psihički, puno je jači od svih nas. On u najgorim momentima govori da je super”, ističe Draško Saničanin, Aleksin otac.

Dok Aleksa odbrojava bolničke dane sa majkom u Beogradu, bratu Ivanu najviše nedostaje.

Osamnaestogodišnjak je bratu već jednom spasio život, donirajući koštanu srž. Nažalost, danas rješenje nema.

“17 godina sam sa njim i sada godinu dana ga nema, uvijek je u bolnici. Navikne se čovjek da su on i mama tu, sada su u bolnici, a tata i ja idemo kod njih vikendom, kada god možemo. Sada smo bili 13 dana, nastojimo da budemo što više zajedno, podrška smo jedni drugima”, kaže Ivan, brat Alekse Saničanina.

Aleksina dokumentacija biće proslijeđena klinikama u inostranstvu, nakon čega će biti odlučeno gdje dalje.

Međutim, za nastavak liječenja Aleksi je potrebna naša pomoć.

Aleksin otac Draško napominje da je za nastavak liječenja potreban veliki novac i nada se pomoći Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske, jer im je, kako je rekao, to jedina opcija da uspiju.

Vremena je sve manje jer je za liječenje u inostranstvu neophodno mnogo novca, a oni koji ne žele da se ugasi još jedan život novac mogu da uplate na žiro račune ili da pozovu broj 1415.

RTRS