Danas je za 15 poljoprivrednih proizvođača sa područja Prijedora uručena donacija u vidi novih motokultivatora, dok je četvoro dobilo aparate za mužu krava, kao vid podrške održivom povratku. Vrijednost ove donacije je 20.000 KM, a sredstva je obezbijedilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Sead Jakupovič, predsjednik Skupštine grada Prijedora, zahvalan je na podršci koju ovim aktivnostima daju svi odbornici u gradskom parlamentu.

Mi smo u prošloj godini, kroz rebalans budžeta, obezbijedili da se u njemu nađe 140.000 KM za podršku povratnicima. U skladu sa procedurama, odredili smo te korisnike, a jedan dio sredstava je već implementiran – rekao je Jakupović, koji je uputio poziv odbornicima da i u budućnosti rade zajedno i u interesu svih građana Prijedora.

Predsjednik Komisije za održivi povratak i odbornik u gradskoj skupštini Sabahudin Garibović izrazio je očekivanje da će se saradnja sa federalnim ministarstvom nastaviti i u budućnosti. Pored donacije poljoprivrednih mašina, ovih dana aktuelna je i izgradanja plastenika povratnicima.

 

Putem javne nabavke, Gradske uprava obezbljedila je ukupno 40 plastenika, od kojih je dvadeset već postavljeno, dok će ostali biti osposobljeni u narednim danima.

Z.J./Kozarski