Užasavajući video snimljen tzv. dašboard kamerom na automobilu prikazuje dvogodišnju djevojčicu koja je ispala iz vozila u pokretu, zavezana u svojoj sjedalici.

Jezivi incident snimljen je u Minesoti ovog ponedjeljka, a sve je snimio Čed Čedar Mok koji se vozio iza automobila iz kojeg je ispala djevojčica i video je objavio na Fejbuku.

Kako je napisao, događaj je bio nevjerovatan, a sve je završeno na najbolji mogući način – nekim čudom, dijete nije imalo niti jednu povredu.

– Da se ovo nije desilo ispred mene, ne bih vjerovao…srećom, dijete je dobro, ekipe hitne pomoći i policija su je pregledali i sve je ok, a roditelji su se vratili –  napisao je on.

https://www.facebook.com/chad.mock.18/videos/1905672512820542/

Nakon što je djevojčica ispala iz auta, Mok je prvi iskočio da joj pomogne i pokušao je signalizirati roditeljima da se zaustave, no oni su nastavili voziti…kako je poslije saopštila policija, dijete je bilo dobro svezano u sjedalici, ali sjedalica nije bila dobro pričvršćena u automobilu. Još uvijek se ne zna kako su se vrata otvorila.

Mama djevojčice se vratila nakon 20 minuta, a, iako je policija predložila tužilaštvu da optuži roditelje za ugrožavanje djeteta, tužilaštvo to nije učinilo, pa su roditelji odveli djevojčicu kući, piše Radio Sarajevo.

Brojni korisnici Fejbuka prozvali su Moka herojem dana, ali isto tako su postavili pitanje – kako je roditeljima trebalo 20 minuta da shvate da im je dijete ispalo iz vozila?

Radio Sarajevo/Srpskainfo