Predstavnici “ŠA festa” Prijedor, posvećenog prerano preminulom muzičaru i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši, danas su Muzičkoj školi “Savo Balaban” donirali vrijedan instrument “jamaha” alt saksofon.
Instrument je doniran u okviru Zimske škole klarineta i saksofona, koja je namijenjena mladim muzičarima i talentima koji će svojom muzikom čuvati uspomenu na Mikšu.

Profesor saksofona u ovoj muzičkoj školi Aleksandar Jovanović i direktor škole Aljoša Novaković zahvalili su za ovu vrijednu donaciju, navodeći da je ovo početak dobre saradnje sa Udruženjem “ŠA fest” koje će promovisati umjetnost i podržavati talente.

“Na ovaj način ispunjavamo obećanje dato prošle godine da će Udruženje djelovati kao fondacija koja je u osnivanju. Donacija saksofona naš je prvi korak u podršci mladim muzičarima, a uveliko teku i pripreme za ‘ŠA fest 2019′”, izjavio je predstavnik “ŠA fest” tima Goran Krivić.

Portparol “ŠA festa” Nataša Kuridža podsjetila je da je ova donacija rezultat entuzijazma svih koji su podržali “ŠA fest” i izrazila zadovoljstvo što će mladi saksofonisti iz Prijedora nastaviti “Mikšinu priču”.

Jedan od ciljeva “ŠA festa”, memorijalnog koncerta posvećenog prerano preminulom frontmenu grupe “Tatu” i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši, koji je održan prošle godine u LJetnoj bašti u Prijedoru, predstavljao je osnivanje fonda koji će podržavati mlade umjetnike, muzičare i slikare putem stipendija, donacija, organizovanja koncerata i izložbi.

SRNA/RTRS