U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti oblačno, prohladno i uglavnom suvo vrijeme, a ponegdje su mogući snijeg i kiša.

Snijeg se može očekivati u višim, a slaba kiša u nižim predjelima, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Ujutro će biti padavina u istočnim predjelima, od niske i visoke Hercegovine, preko Sarajevsko-romanijske regije, Podrinja do Semberije.

Tokom dana očekuje se prestanak padavina u većini predjela, a jedino će na krajnjem jugoistoku i jugu poslije podne ponovo biti slabih padavina.

Očekuje se slab do umjeren vjetar promjenljivog smjera, a u Hercegovini južni i jugozapadni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Јutarnja temperatura od minus dva do tri, u višim predjelima na zapadu oko minus pet, a najviša dnevna od nula do devet, u višim predjelima od minus dva.

Temperatura u 13.00 časova: Mrakovica, Bjelašnica minus četiri, Kneževo, Manjača, Klekovača, Ivan Sedlo minus dva, Čemerno, Krupa na Uni, Majevac, Livno nula, Šipovo, Bihać, Gradačac, Tuzla, Ribnik, Sokolac i Srebrenica jedan, Brčko, Bugojno, Sanski Most, Mlječanica, Istočno Sarajevo, Sarajevo, Novi Grad, Banjaluka, Bijeljina i Doboj dva, Srbac, Gacko, Prijedor tri, Nevesinje, Grude i Široki Brijeg četiri, Rudo, Foča, Mostar pet, Bileća sedam, Trebinje devet, Neum 13 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 21. januara, jutro će biti promjenljivo oblačno i prohladno, s maglom oko rijeka i u kotlinskim predjelima, ali i mogućnošću za slabo provijavanje snijega ponegdje, a na jugu sa slabom kišom. Promjenljivo vrijeme ostaje i tokom dana.

Јutarnja temperatura od minus tri do dva, u višim predjelima minus osam, a najviša dnevna od minus jedan do četiri, na jugu do sedam, a u višim predjelima oko minus tri.

U utorak, 22. januara, jutro će biti pretežno oblačno, suvo i hladno, s maglom oko rijeka i u kotlinskim predjelima, ali i mogućnošću za slabo provijavanje snijega u planinama na istoku. Na jugu promjenljivo oblačno.

Promjenljivo vrijeme ostaće i tokom dana i biće za par stepeni hladnije nego prethodni dan.

Јutarnja temperatura od minus pet do nula, u višim predjelima oko minus 10, a Najviša dnevna od minus jedan do tri, na jugu do šest, a u višim predjelima oko minus četiri stepeni Celzijusovih.

RTRS